Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

EA annuleerde MySims-project voor 3DS

EA had plannen om MySims naar de 3DS te brengen onder de naam MySims Friends. Het project werd in 2010 geannuleerd, omdat de ontwikkelaar/uitgever besloot dat het niet meer bij de franchise paste.

EA had plannen om MySims naar de 3DS te brengen onder de naam MySims Friends. Behavior Interactive werkte aan de titel, maar het project werd in 2010 geannuleerd, omdat de ontwikkelaar/uitgever besloot dat het niet meer bij de franchise paste.

Voor wie het zich nog herinnert, tijdens de Wii- en DS-era waren de MySims-games behoorlijk populair. In drie jaar tijd gaf EA 6 verschillende titels uit in deze serie. Er waren ook plannen om de serie naar de 3DS te brengen onder de naam MySims Friends, maar dit werd uiteindelijk geannuleerd.

Hoofdontwikkelaar Xavier Garcia deelde onlangs wat meer informatie over dit geannuleerde project. Zo weten we nu dat de game gebruik zou gaan maken van StreetPass, andere Nintendo connectiviteiten en dat het spel in essentie eigenlijk een online-titel zou worden. Verder zou MySims Friends het mogelijk maken om je omgeving aan te passen, wat je in de afbeelding hieronder kunt bekijken. Je ziet daar bijvoorbeeld dat de huizen aangepast kunnen worden in verschillende stijlen. Zo waren er plannen om onder andere een gotic-, sport-, futuristische en natuurstijl te implementeren.  EA besloot echter rond de tijd van ontwikkeling hun visie op de Sims reeks te veranderen, waardoor er geen plaats meer was voor MySims Friends.

 

mysims-friends                 mysims-friends2