Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

No Mario’s Sky: een fanmade parodie van No Man’s Sky

o Mario's Sky is een spel wat in 72 uur ontwikkeld is en online gezet. Het spel, wat veel weg heeft van een standaard 2D Mario game, is een parodie op het laatst uitgebrachte No Man's Sky.

No Mario’s Sky is een spel wat in 72 uur ontwikkeld is en online gezet. Het spel, wat veel weg heeft van een standaard 2D Mario game, is een parodie op het laatst uitgebrachte No Man’s Sky voor PlayStation 4 en pc.

Als Mario beweeg je je voort door verschillende willekeurig geselecteerde werelden. Over Goomba’s heen springen, blokken breken met je hoofd, en meerdere Mario karakteristieken komen in het spel voor. Aan het einde van een level stap je in je ruimteschip om vervolgens naar de volgende wereld te reizen.

Helaas heeft Nintendo hier al snel een stokje voor gestoken. Het spel is binnen een week al op hun radar terecht gekomen en hebben meteen hun copyright erbij geroepen. De makers werden verzocht het spel van hun website te verwijderen. Deze mensen zijn echter slim geweest, en hebben de copyright-claims van Nintendo weten te omzeilen met hun nieuwste versie van het spel: DMCA’s Sky. In deze versie speel je als Finn, die Princess Mango moet redden door werelden vol Moomba’s te trotseren. Het concept is hetzelfde gebleven, de overduidelijke Mario-elementen zijn echter wel verwijderd. Screenshots van beide games zijn hieronder te bekijken.

Hier is de nieuwste versie met Finn in plaats van Mario:

Is dit spel nog steeds interessant zonder de Mario elementen, of gaf dat juist charme aan de parodie? Heb jij nog No Mario’s Sky kunnen spelen? Laat het ons weten in de reacties!