Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[GAMESCOM] Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past

Wij waren aanwezig op het jaarlijkse evenement en konden de demo van Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past spelen.

Dragon Quest is een van de meest langlopende RPG-series aller tijden, maar lang niet alle titels uit de serie hebben het Europese landschap aangedaan. Nadat Nintendo en Square Enix hun langdurende vete hebben beëindigd, krijgen we mondjesmaat Dragon Quest-titels voor verschillende Nintendo-platformen voorgeschoteld. Een van de titels die een Europese release krijgt is Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past voor de Nintendo 3DS!

Het zevende avontuur uit de Dragon Quest-serie komt over een kleine twee weken uit en was, net als de meeste titels die in de nabije toekomst een release kennen, aanwezig op de beursvloer van Gamescom 2016. Tijdens de speelsessie van de RPG-titel konden we uitvoerig de gameplay testen en maakten we kennis met een groots verhaal dat zestien jaar geleden ook werd verteld.

dragon quest vii

Geschiedenis

Zestien jaar geleden werd het verhaal uit Dragon Quest VII verteld op de eerste Playstation. De game werd lovend ontvangen door critici en kon rekenen op mooie verkoopcijfers. Zo werd de hoeveelheid content gewaardeerd en de grootte van de game geprezen. Het zou in het origineel alleen al honderd uur gaan duren voordat de speler de aftiteling zou zien. De mooie woorden leidde de verkoop tot zo’n vier miljoen stuks in het land van de rijzende zon. Ondanks dat het goed werd verkocht, bleef een westerse release uit.

Drie jaar geleden kreeg het zevende avontuur uit de Dragon Quest-serie een remake voor de Nintendo 3DS. De heruitgave voor de handheld van Nintendo is geen gemakzuchtige port te noemen. Zo werd de game voorzien van een grafische wijziging en werden gameplayelementen verfijnd zodat het avontuur sneller zou verlopen. De grafische wijziging is dan ook het meest spraakmakend te noemen. Wie de beelden van het origineel kent weet dat het origineel gekenmerkt wordt door een 2D-perspectief. Dit is in de remake niet het geval! De remake kent 3D-beelden die er verzorgd, gedetailleerd en kleurrijk uitzien.

De remake leek te worden beperkt tot de grenzen van Japan, maar kende dit jaar toch een aankondiging voor Europa en Noord-Amerika. Dragon Quest VII zal dus voor het eerst speelbaar zijn voor de westerse markt!

Dragon Quest VII

Verhaal en gameplay

Dragon Quest VII verteld het verhaal van bewoners op het enige eiland van de wereld die in aanraking komen met een fragment: een gesteente. Het fragment doet suggereren dat er meer eilanden geweest zijn, maar hoe het gekomen is dat ze er niet meer zijn, is een raadsel. Het duurt dan ook niet lang totdat het hoofdpersonage een manier vindt om terug naar het verleden te gaan om de desbetreffende eilanden te redden van de ondergang. Uiteraard gebeurt dit niet zonder slag of stoot en wordt de speler overspoeld met plotwendingen en raadsels. Bovendien zal de speler in aanraking komen met bijzondere personages en vijanden die het spelen van de titel interessant weten te houden.

Als speler maak je progressie in het verhaal als je de verschillende eilanden bezoekt en de bij behorende ‘dungeons’ doorloopt. De gevechten die plaats vinden verlopen net als de meeste titels van Square Enix en traditionele RPG-titels die op de Nintendo 3DS verschijnen, namelijk volgens het turn based-principe. Dit houdt in dat zowel de speler als het aanvallende personage een beurt krijgt om een actie uit te voeren. Denk aan aanvallen, gebruik maken van voorwerpen en vluchten. De soort aanval die je kan uitvoeren is afhankelijk van het type personage. Zo zijn er in Dragon Quest VII dertig verschillende types, met elk hun eigen specialiteit. Tijdens de speelsessie op Gamescom heb ik dit niet uitvoerig kunnen testen, maar het klinkt wel veelbelovend en diepgaand.

Conclusie

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past is een traditionele RPG-titel die ondanks de verstreken jaren weinig glans heeft verloren. Dit is met dank aan de vernieuwde graphics die gedetailleerd en kleurrijk ogen. Het belooft een groots avontuur te zijn, die voldoende diepgang en content aanbiedt. De eerste indrukken zijn zeer positief, maar de speelsessie was te kort om een goed oordeel te kunnen geven. Dit zal dan ook gebeuren zodra wij onze tanden kunnen zetten in de volledige versie. De review van Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past lees je binnenkort op Daily Nintendo!

Ga jij Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past in huis halen? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!