Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo heeft niks betaald voor het optreden van Mario in Rio

Tijdens de eindceremonie in Rio werd er een video met Mario in de hoofdrol afgespeeld. Ook verscheen minister-president Abe op het podium met een Mario-pet. Nintendo heeft meer informatie naar buitengebracht over dit optreden.

Tijdens de eindceremonie in Rio werd er een video met Mario in de hoofdrol afgespeeld. Ook verscheen minister-president Abe op het podium met een Mario-pet. Nintendo heeft meer informatie naar buitengebracht over dit optreden.

In 2020 zullen sporters hun krachten laten zien in Tokyo. Om dit nogmaals duidelijk te maken tijdens de Olympische Spelen werd er een video met elementen uit Japanse cultuur afgespeeld. Anime en games kwamen voornamelijk en beeld, maar dit werd door critici niet altijd goed ontvangen. Zij vonden dat de Japanse cultuur meer omvat dan technologie en anime.

Het was opvallend dat grote Japanse bedrijven miljoenen euro’s hebben betaald om in beeld te komen tijdens de Olympische spelen, maar uiteindelijk niet een plaatsje in de eindceremonie konden krijgen. Het is dus niet gek dat er werd gedacht dat Nintendo ook geld heeft betaald voor het optreden van Mario, waar de minister-president nog bij betrokken was. Nintendo heeft echter bekend gemaakt dat ze niets hebben betaald en ook niet van plan zijn om sponsor te worden van de Olympische spelen in Tokyo.

Het originele citaat kan je hieronder lezen:

“I want to make that clear. We did not pay,”  “And we are not going to become Olympic sponsors either.”

Het optreden kan je hieronder nogmaals bekijken: