Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pikmin landt op de 3DS in tweedimensionaal avontuur

Pikmin is een bekende serie van Nintendo. Alle delen uit de serie zijn op een homeconsole verschenen, maar daar gaat met dit nieuwe deel verandering in komen.

Pikmin is een bekende serie van Nintendo. Alle delen uit de serie zijn op homeconsoles verschenen, maar daar gaat met dit nieuwe deel verandering in komen. 

We wisten al dat een nieuw deel in de Pikmin-serie in de maak was, maar dat de 3DS aan de beurt was, hadden de meesten niet verwacht. Op het laatst werd tijdens de afgelopen Direct “Pikmin for Nintendo 3DS” aangekondigd, maar de naam gaat nog veranderen. De game moet in 2017 verschijnen.

De Direct vertelde ons dat Olimar zich weer op een planeet bevindt en zich een weg moet banen langs enorme obstakels. Het grootste deel van je avontuur vindt plaats op het touchscreen. Daar zie je Olimar bewegen en heb je de mogelijkheid verschillende Pikmin te besturen. Door op een voorwerp in de game te tikken kan je een Pikmin werpen. De verschillende eigenschappen van de Pikmin zullen ook in deze game aanwezig zijn. Zo kunnen de blauwe Pikmin goed tegen water, de rode tegen vuur en de gele tegen elektriciteit en een stootje.

Verschillende screenshots van de game kan je hieronder bekijken:

De beelden van de game, die tijdens de Direct zijn getoond kan je hieronder bewonderen(vanaf 32:07):

Kijk jij uit naar Pikmin op de 3DS?