Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Chauffeur speelt Pokémon Go en rijdt vrouw dood

Pokémon GO is erg populair maar komt regelmatig ook negatief in het nieuws. Ook nu, daar in Japan de eerste Pokémon GO dode is gevallen.

Pokémon GO is erg populair, maar komt regelmatig ook negatief in het nieuws. Ook nu, daar in Japan de eerste Pokémon GO dode is gevallen.

Een Japanse vrachtwagenchauffeur speelde tijdens het rijden Pokémon GO en heeft vervolgens een voetgangster doodgereden. Ook heeft de bestuurder nog een andere vrouw verwond. De politie in Japan heeft het bericht bevestigd en liet weten dat de chauffeur zelf aangaf dat hij het spel aan het spelen was terwijl hij aan het rijden was. In Japan is dit overigens de eerste Pokémon GO dode. Ontwikkelaar Niantic Inc. benadrukte dat er in de game een veiligheidsmodule zit. Deze controleert of de speler een auto bestuurt bij een bepaalde snelheid.

In Japan zijn er inmiddels al vijftien auto-ongelukken geweest waarbij Pokémon GO als een van de oorzaken werd genoemd. De game, waarbij je in de echte wereld naar Pokémon kan zoeken, veroorzaakt dus vaker gevaarlijke situaties. De ontwikkelaar liet niet weten of er meer veiligheid wordt ingebouwd in het spel.