Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon GO succes zorgt voor stijgende verkopen Nintendo 3DS

De mobiele game Pokémon GO doet het zelf niet alleen erg goed, het heeft ook een mooi effect op de verkopen van Nintendo's handheld.

De mobiele game Pokémon GO doet het zelf niet alleen erg goed, het heeft ook een mooi effect op de verkopen van Nintendo’s handheld.

De Nintendo 3DS is afgelopen maand veel vaker verkocht door het succes van Pokémon GO. Zowel de handheld als de bijbehorende Pokémon-games zijn een stuk populairder geworden. Zo werd de Nintendo 3DS in juli ongeveer 80 procent meer verkocht in de VS dan een jaar geleden. Dit heeft Nintendo laten weten. De handheld was daar in juli zelfs de best verkopende hardware.  De eerder verschenen games Pokémon Omega Ruby en Omega Sapphire werden in juli ook 80 procent meer verkocht dan een jaar geleden. Pokémon X & Y, welke eind 2013 verschenen, verkochten zelfs 200 procent meer dan in juli 2015.

Het is inmiddels alweer even geleden dat de wereld werd veroverd door Pokémon GO. De applicatie, welke je in de echte wereld Pokémon laat zoeken, heeft in de afgelopen weken flink wat teweeg gebracht. Voor Nintendo is het positief dat het succes ook een mooi effect heeft op de verkopen van de Nintendo 3DS.