Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Electronic Arts beantwoordt vragen over NX-support

Electronic Arts heeft zich weer uitgesproken over eventuele support voor de NX.

Electronic Arts heeft zich weer uitgesproken over eventuele support voor de NX. 

EA is een bedrijf dat door velen wordt gehaat en door anderen wordt geliefd. Het bedrijf brengt onder andere populaire gameseries als Fifa, NHL en Battlefield uit, maar heeft de Wii U hard laten vallen vanwege slechte verkopen. Desondanks is het een grootmacht in de gamewerld met titels die erg populair zijn onder een grote groep gamers. In een interview heeft Peter Moore, hoofd van EA Sports, vragen beantwoord over de NX-support.

Op de vraag wat EA’s kijk is op het ondersteunen van de NX antwoordde Moore dat hij het nog niet goed weet, omdat er veel bekend gemaakt moet worden over de NX. EA maakt al 30 jaar games voor Nintendo en Moore haalt aan dat hij veelvuldig is geciteerd met zijn uitspraak dat EA nog steeds bevriend is met Nintendo. Hij benadrukt dat hij de ups en downs van consoles heeft meegemaakt, maar dat EA nooit heeft gezegd niet meer te ontwikkelen voor Nintendo.

Het originele citaat kan je hieronder lezen:

Eurogamer: Nintendo – it also has a new console coming out. EA, like a lot of publishers, were kind of quiet on Wii U. What is EA’s stance on supporting NX?

Peter Moore: I don’t know – obviously a lot of details are still to be unveiled. EA has developed for Nintendo for 30 years and I was famously quoted as saying we’re still good friends. I have lived the console cycle’s ups and downs – I launched the Dreamcast. Some publishers got behind that and some didn’t. But certainly, EA has never come out and said it won’t develop for Nintendo.

Daarnaast werd hem gewezen op de speciale band die EA met Nintendo zou hebben, dat tijdens de bekendmaking van de Wii U werd uitgelicht. Deze band hebben we echter nooit in releases voor de console teruggezien. De geruchten en uitspraken doen ons geloven dat Nintendo weer een ander pad in gaat slaan met de NX. Op de vraag of dit het ontwikkelen voor Nintendo platformen lastig maakt, antwoordde Moore dat Nintendo het van hun fantastische first-party titels moet hebben. De ontwikkelaars bij Nintendo zijn dan ook de eerste die met de NX aan de slag mogen.

Het originele antwoord op de vraag kan je hieronder lezen:

Eurogamer: EA had that ‘special relationship’ announcement for Wii U which never really materialised – how do you see NX being different in that regard? It sounds like Nintendo are again choosing a path which is not trying to compete with other consoles EA supports and simply be another Xbox or PlayStation. Does that make Nintendo a more difficult proposition to support?

Peter Moore: Nintendo has always based its success on its first-party games because it is a brilliant first-party developer. If you asked that question to them they’d say they have to launch with first-party software first – that’s where the first dev kits go.

Hoop jij dat EA games gaat ontwikkelen voor de NX?