Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Gerucht] NX gebruikt Tegra X2 chip

Nintendo bracht nog weinig naar buiten over de NX, echter weten we wel dat er waarschijnlijk een Tegra chip gebruikt gaat worden. Uit bronnen zou nu blijken dat het om de nieuwst chip van Nvidia gaat.

De details over de Nintendo NX worden nog altijd goed onder de sluier gehouden en we moeten nog ruim een maand wachten voor we meer informatie van Nintendo zullen krijgen.

Dit neemt niet weg dat de speculatiemolen op volle toeren blijft doordraaien. Eerder hoorde we echter wél dat de NX ondersteund zal gaan worden door een Tegra mobile chip. Het was alleen nog niet duidelijk of het een X1- of X2-chip betrof. De X2 is nog altijd in ontwikkeling onder de codenaam ‘Parker’.

Segment Next laat weten dat er een bron is die vermeld dat de laatstgenoemde chip, Tegra X2, gebruikt zal worden voor de NX. Nintendo zou hiervoor richting de launch samenwerken met Nvidia. Hieronder het belangrijkste deel van het bericht (vertaald) van Segment Next.

Nintendo werkt samen met Nvidia om de in, onder code naam ‘Parker’ ontwikkeling zijnde Tegra X2 chip te gaan gebruiken voor de NX. De X2 is krachtiger dan zijn voorganger die in 2015 verscheen. De X2 chip zal geleverd worden met vier ARM Cortex-A53 cores in big.LITTLE configuration. Tevens zal er een Maxwell graphics processor.