[Gerucht] NX gebruikt Tegra X2 chip

De details over de Nintendo NX worden nog altijd goed onder de sluier gehouden en we moeten nog ruim een maand wachten voor we meer informatie van Nintendo zullen krijgen.

Dit neemt niet weg dat de speculatiemolen op volle toeren blijft doordraaien. Eerder hoorde we echter wél dat de NX ondersteund zal gaan worden door een Tegra mobile chip. Het was alleen nog niet duidelijk of het een X1- of X2-chip betrof. De X2 is nog altijd in ontwikkeling onder de codenaam ‘Parker’.

Segment Next laat weten dat er een bron is die vermeld dat de laatstgenoemde chip, Tegra X2, gebruikt zal worden voor de NX. Nintendo zou hiervoor richting de launch samenwerken met Nvidia. Hieronder het belangrijkste deel van het bericht (vertaald) van Segment Next.

Nintendo werkt samen met Nvidia om de in, onder code naam ‘Parker’ ontwikkeling zijnde Tegra X2 chip te gaan gebruiken voor de NX. De X2 is krachtiger dan zijn voorganger die in 2015 verscheen. De X2 chip zal geleverd worden met vier ARM Cortex-A53 cores in big.LITTLE configuration. Tevens zal er een Maxwell graphics processor.

Roël

Ik ben geboren in 1985 en al vanaf het begin betrokken bij DN in diverse rollen zoals redacteur, moderator en social media medewerker. Fan van natuurlijk Nintendo maar ik heb ook een Playstation in huis! Sportfreak en twitteraar (@_dimc85).

2 gedachten over “[Gerucht] NX gebruikt Tegra X2 chip

  • 17/08/2016 om 20:40
    Permalink

    Mij maakt een grapichs kaart en dat soort dingen niet uit.
    Maar dat is een ander verhaal voor de ontwikkelaars, ik hoop dat ze gewoon niet dezelfde fouten maken zoals bij de Wii U. waarbij het ontwerpen van games “te lastig” zou zijn

Geef een reactie