Pokémon GO brengt meer dan $200 miljoen op

Pokémon GO is een enorm succes, zelfs zo groot dat de game al meer spelers heeft dan Niantic had verwacht. Ook financieel doet de game het geweldig.

De game waar je echt rond moet lopen om de bekende Pokémon te vangen is razend populair en heeft het ene na het andere record voor smartphone-games gebroken. Financieel zorgt het spel ook voor topprestaties. Eerder liet Apple namelijk al weten een recordomzet te hebben gehad afgelopen maand in de App Store door de game en hoorden we dat de populaire app zo’n 10 miljoen dollar per dag zou moeten opleveren. Nu blijkt dat Pokémon GO in één maand 200 miljoen dollar heeft omgezet. In onderstaand schema is ook te zien dat de opbrengst vanaf het begin af aan al hoger is geweest dan bij twee andere bekende smartphone apps, maar dat sinds de release in Japan opeens omhoog schoot.

Pokemon go opbrengst

 

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

Geef een reactie