Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Bethesda spreekt over NX-support

In een interview tijdens QuakeCon heeft Pete Hines gesproken over hun kijk op de NX en het uitbrengen van games op nieuwe platformen.

In een interview tijdens QuakeCon heeft Pete Hines gesproken over hun kijk op de NX en het uitbrengen van games op nieuwe platformen. 

Bethesda is een grote game-ontwikkelaar en heeft grote multiplatform-series op z’n naam staan, zoals Fallout, Dishonored en The Elder Scrolls. Zowel de Wii U als de 3DS is de afgelopen jaren deze series ontlopen. Aan de vice-president van Bethesda, Pete Hines, is gevraagd naar hun positie omtrent de NX.

Op de vraag of Bethesda afwacht of de NX een succes wordt of dat het nu al vaststaat dat games van hen ook op de NX zullen verschijnen, antwoordde Pete Hines dat zij goed geïnformeerd zijn over de NX en het zeker gaan bekijken. De filosofie van Bethesda is dat hun games verschijnen op een platform als deze het spel kan draaien zoals de makers voor ogen hadden.

Als de NX de games waar Bethesda nu mee bezig is vanuit technische oogpunt kan draaien, begrijpt Hines niet waarom die dan niet op de nieuwe console van zullen verschijnen. Het is alleen te vroeg om te zeggen of dit het geval zal zijn met de NX. Pete Hines voegde daarnaast een vergelijking met het ontwikkelen van games voor de mobiele markt aan toe en zei dat de NX, net als met de mobiele markt, games moet hebben die voor de console passen.

Het originele antwoord kan je hieronder lezen:

What is Bethesda’s position on the Nintendo NX as an outlet for titles: is it a case of wait and see, or do you believe your titles will end up there?

Pete Hines: We talk to Nintendo all the time – we’re pretty well briefed in on what they are doing. It’s definitely something we will look at; and our philosophy is that we will put our games out on any format that supports the games as we envisage and make them. If the NX fits that from a technical standpoint, and fits the game that a developer in our stable is making, I don’t see why we would not put it out on NX. But it’s too early to say, ‘we’ll definitely be putting games out or not.’ Like with mobile, we want to have the right fit for the right formats.

 Denk jij dat Bethesda games gaat ontwikkelen voor de NX?