Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon GO trackers gesloten door Niantic

Veel spelers gebruiken voor Pokémon GO third-party trackers om accuraat Pokémon te kunnen vinden. Niantic laat deze nu uit de lucht halen.

Afgelopen zaterdag verscheen een nieuwe update voor Pokémon GO. Deze verwijderde de in-game tracker, die door een vervelende glitch al een aantal weken niet goed werkte. Veel spelers gebruiken dan ook third-party trackers om accuraat Pokémon te kunnen vinden. Maar Niantic laat deze nu uit de lucht halen.

Pokévision, één van de meest populaire Pokémon GO trackers, lijkt momenteel dan ook al gesloten. John Hanke, Niantic’s CEO, had eerder in een interview al aangegeven dat hij zulke services als vals spelen ziet. Het hacken en gebruiken van de data van Pokémon GO zou tegen de servicevoorwaarden zijn. Hij had spelers dan ook al gewaarschuwd dat zulke services in de toekomst misschien niet meer zouden werken. Dit blijkt nu dan ook het geval te zijn.

Niet iedereen is blij met het uit de lucht halen van Pokévision en andere trackers, vooral niet in combinatie met de nieuwe update. Die verwijderd namelijk de in-game tracker, die al verschillende weken last had van een “three-step glitch”. De glitch zorgde ervoor dat spelers altijd drie stappen bij een Pokémon zagen staan, waardoor het moeilijk werd om in te schatten waar de Pokémon nu eigenlijk zaten.  Het is onduidelijk of de functie is verwijderd om hem te repareren of voor andere redenen.