Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

“NX compatibel met Nintendo’s eigen smartphone-spellen”

Eurogamer kwam eerder al met het nieuws dat de NX een portable console zou worden die je zowel op de bank als onderweg kunt gebruiken. The Wall Street Journal komt nu met nieuwe info.

Eurogamer kwam eerder al met het nieuws dat de NX een portable console zou worden die je zowel op de bank als onderweg kunt gebruiken. The Wall Street Journal komt met nieuwe info over het nieuwe lid van de Nintendo familie.

Volgens de Amerikaanse krant is het namelijk zo dat de mobile apps die Nintendo gaat uitbrengen ook te spelen zullen zijn op de NX. Dit zal dus ook betekenen dat de komende The Big N-titels niet exclusief voor Android en iOS zullen uitkomen.

Ondanks dat het geruchten blijven, immers heeft Nintendo nog niks bevestigd over de NX, lijkt het steeds reëler te worden dat de NX in essentie een handheld is maar dat deze ook aan te sluiten zal zijn op de TV. Volgens eerdere geruchten (Eurogamer) zul je dan spelen met uitneembare controllers.

Het volgende, vrij vertaald, valt te lezen:

De NX, een handheld-console, zal compatibel zijn met Nintendo’s eigen smartphone-spellen. Dit zei een persoon die bekend is met deze materie.”