Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Yo-Kai Watch komt naar iOS en Android

Level-5 heeft bekendgemaakt dat Yo-Kai Watch in het najaar van 2016 in de Japanse stores zal verschijnen. Deze mobiele variant heeft enkele verbeteringen.

Level-5 heeft bekendgemaakt dat Yo-Kai Watch in het najaar van 2016 in de Japanse stores zal verschijnen. Deze mobiele variant heeft enkele verbeteringen.

Yo-Kai Watch moest de hit gaan worden in het Westen. Nintendo, die in Europa de uitgever is, heeft een zelfde tactiek geprobeerd als met Pokémon; maak een kindvriendelijk animeserie en een grote reclamecampagne. Yo-Kai Watch heeft de 3DS niet weer een hit weten te maken, maar de verkopen zijn goed genoeg in het westen voor de lokalisatie van Yo-Kai Watch 2.

Om een zo groot mogelijke markt te beslaan heeft Level-5 tijdens hun evenement zich volledig gericht op mobiel naast de 3DS. Ook Yo-Kai Watch verdient volgens Level-5 een mobiele variant en is op dezelfde manier opgebouwd als alle andere mobiele varianten van hun games. Je ziet op één scherm de beelden, die je anders op twee schermen van je 3DS ziet. Aangezien smartphones een hogere resolutie hebben dan het scherm van de 3DS zijn de graphics verbeterd. Verder kent deze versie online multiplayer en betere controls, maar dat laatste moet natuurlijk nog ondervonden worden.

De Japnse website kan je hier vinden. Een trailer en screenshots kan je hieronder bewonderen:

https://www.youtube.com/watch?v=WPOP5tJ8riQ

 

Wat vind jij van deze port?