Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Lady Layton aangekondigd voor 3DS en mobiel

Level-5 had eerder aangekondigd bezig te zijn met een nieuwe Layton-game en heeft deze vandaag uit de doeken gedaan. 

De Professor Layton-serie krijgt na “Professor Layton en de Erfenis van de Azran” weer een vervolg. Dit keer speelt de bekende professor niet de hoofdrol, maar de dochter van Hershel Layton: Katrielle Layton. Ze is op zoek naar haar vader, maar deze zoektocht gaat niet zo voortvarend. ‘Kat’ besluit haar intelligentie in te zetten om puzzels op te lossen voor de burgers van London en wordt al snel een beroemde detective en puzzeloplosser.

Lady Layton staat er niet alleen voor en krijgt hulp van de pratende hond, Sharo. Deze en andere personages worden ingesproken door Japanse beroemdheden, zoals Kasumi Arimura, Koji Yakusho en Meisa Kuroki. Ook een ‘theme song’ van een grote Japanse beroemdheid is in de maak.

Naast de terugkeer van Layton op de 3DS zal de game ook op Android en iOS verschijnen in de lente van 2017 in Japan. Over de prijs en een westerse release is nog niets bekend gemaakt. Wel is een Japanse trailer uitgebracht en enkele screenshots, die je hieronder kan bewonderen.

Wat vind jij van dit nieuwe hoofdpersonage?