Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nu al 2 miljoen Nederlandse Pokémon GO-spelers

Meer dan 2 miljoen Nederlanders spelen nu al Pokémon GO. Dat is op zichzelf al een aanzienlijke hoeveelheid, maar al helemaal wanneer je bedenkt dat het spel slechts een weekje terug officieel in Nederland is verschenen.

Meer dan 2 miljoen Nederlanders spelen nu al Pokémon GO. Dat is op zichzelf al een aanzienlijke hoeveelheid, maar al helemaal wanneer je bedenkt dat het spel slechts een weekje terug officieel in Nederland is verschenen.

Pokémon GO laat spelers Pokémon vangen in de echte wereld. De game is inmiddels niet alleen wereldwijd een succes, maar ook hier in Nederland. Het aantal spelers steeg in een week met zo’n 700 duizend naar de 2 miljoen. Het spel is vooral populair onder jongeren. Dat concludeert onderzoeksbureau Multiscope uit een onderzoek onder 1.000 Nederlanders. De game wordt niet alleen veel gedownload, maar ook actief veel gebruikt. Meer dan de helft van alle Nederlandse Pokémon GO-spelers speelt het spel meerdere malen per dag. Twee derde van de spelers (65%) is zelfs speciaal gaan wandelen om op jacht te gaan naar Pokémon. Ongeveer 40 procent van de spelers denkt de game nog zeker een halfjaar te spelen.

Benieuwd naar wat wij nu eigenlijk van Pokémon GO vinden? Je kunt op Daily Nintendo onze review van de game hier lezen.