Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokemon GO tip: Verborgen game mechanics

Menig speler zal in het begin van Pokémon GO gemerkt hebben dat het spel weinig tot geen tutorials bevat. Weet jij ook niet hoe de cirkel tijdens het vangen precies werkt? Of waar de XS bij 'Height' voor staat? Lees dan snel verder!

Menig speler zal in het begin van Pokémon GO gemerkt hebben dat het spel weinig tot geen tutorials bevat. Weet jij ook niet hoe de cirkel tijdens het vangen precies werkt? Of waar de XS bij ‘Height’ voor staat? Lees dan snel verder!

Pokémon GO heeft geen uitgebreide tutorial. Na het vangen van een starter, waarbij je geleerd wordt hoe het Pokémon vangen werkt, word je vrijwel meteen losgelaten. Dat is handig als je snel wilt beginnen, maar daardoor kan het zijn dat je van verschillende functies van de game niet precies weet hoe ze werken. Wij hebben een paar van deze “verborgen game mechanics” voor je op een rijtje gezet.

circle

Pokémon vangen: grootte cirkel. Je zult gemerkt hebben dat er een cirkel verschijnt wanneer je een Pokémon probeert te vangen. De regel hierbij is dat hoe kleiner de cirkel is als je een Pokéball gooit, des te meer kans je hebt om de Pokémon te vangen. Als je met de Pokéball de cirkel raakt, krijg je hier ook nog eens een bonus voor. Hoe kleiner de cirkel op dat moment, hoe groter de bonus. Dit zijn de ‘Nice’, ‘Great’ en ‘Excellent’ die verschijnen als je een Pokémon probeert te vangen, welke respectievelijk 10, 50 en 100 extra XP geven.

Pokémon vangen: kleur cirkel. Daarnaast is de kleur van de cirkel ook belangrijk. Groen betekent dat je de Pokémon bijna gegarandeerd zal vangen, geel is al wat lastiger en met rood moet je heel wat geluk hebben. Zoals we eerder al aangaven zorgen Razz Berries ervoor dat Pokémon zich beter laten vangen, wat tot effect heeft dat de cirkel van kleur kan veranderen.

XS/XL. Sommige Pokémon hebben een XS of XL bij hun ‘Height’, ‘Weight’, of beide staan. Het geeft aan hoe groot of zwaar de Pokémon is, maar heeft ook daadwerkelijk een functie: XS Pokémon vallen sneller aan dan hun soortgenoten maar geven daarvoor een flink stuk HP weg. De XL-varianten doen het tegenovergestelde, zij zijn een stuk langzamer, maar krijgen er meer HP voor terug.

Eieren uitbroeden. Om je eieren uit te broeden moet je flink wat kilometers maken. De slimme spelers onder ons zien dit misschien als een kans om een ritje in de trein of auto te maken, maar dit heeft helaas geen zin. Snelheden hoger dan 25 km/h tellen niet mee voor de afstand en zullen dus niet bijdragen aan het broedproces.

Pokémon vinden. Zoals we al eerder zeiden is het voor het vangen van Pokémon erg belangrijk om op veel plekken, op verschilPokémon Go screen 4lende tijden van de dag te kijken. Misschien heb je het al gemerkt, maar in steden heb je de meeste kans om Pokémon te vinden. Dit komt door het systeem dat Pokémon GO hanteert: momenteel is het zo dat er meer Pokémon verschijnen op plekken waar veel smartphones, en dus draadloos internet, aanwezig zijn. Momenteel zijn steden de interessantste plek om op jacht te gaan.

Battery saver. Pokémon GO gebruikt nogal wat batterij. Om dat enigszins tegen te gaan kun je de ingebouwde ‘battery saver’ functie inschakelen in de instellingen. Het wordt echter niet uitgelegd hoe deze functie precies werkt. De ‘battery saver’ heeft namelijk pas effect als je de telefoon op zijn kop houdt. Het scherm gaat dan uit, terwijl de game door blijft zoeken naar Pokémon en zal trillen als er één in de buurt is.

Items. Het kan zijn dat je in-game rugzak vol raaktPokéStops zullen je dan wel nog XP geven, maar geen voorwerpen. De extra’s die je bij een ‘Level Up’ krijgt, ontvang je wel gewoon. Mocht het gebeuren dat je rugzak bij een ‘Level Up’ vol zit, dan creëert de game extra ruimte om geen van die items verloren te laten gaan.