Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo geeft je 10 tips voor Pokémon GO

Het heeft even geduurd maar Pokémon GO is vanaf nu officieel te downloaden in Nederland. Wij hebben een aantal tips voor je om binnen korte tijd een echte Pokémon-meester te worden.

Het heeft even geduurd, maar Pokémon GO is vanaf nu officieel te downloaden in Nederland. Wij hebben een aantal tips voor je om binnen korte tijd een echte Pokémon-meester te worden.

Pokémon GO is dé nieuwe hit en laat je in de echte wereld zoeken naar Pokémon. Het spel is echter meer dan naar buiten gaan, op jacht naar de virtuele fantasiediertjes. Professor Willow biedt wel wat tips over de basis van de game, maar het ontbreekt aan een echte tutorial. Lees daarom zeker onderstaande tips eens door!pokemongo

  • Volg de sporen en jaag op de verder weg gelegen, soms zeldzame Pokémon. Je ziet rechtsonder op je telefoon gemakkelijk welke Pokémon bij je in de buurt zijn. Hoe ver deze van je vandaan is, kun je aan voetstappen zien. De Pokémon met een schaduw heb je nog niet in je bezit. Door de positie van een Pokémon in het grid te volgen kom je steeds dichterbij. Ga op zoek naar juist die Pokémon die je nog mist, door niet altijd de dichtstbijzijnde Pokémon te vangen.
  • Ga ook naar andere plekken en op andere tijden. Op verschillende plekken zijn namelijk ook verschillende Pokémon te vinden. Zoek dus niet steeds op dezelfde plek. Ook goed om te weten: ’s nachts vind je andere Pokémon dan in de ochtend.
  • Gebruik snoep (candy) slim. Je krijgt candy door Pokémon te vangen. Telkens ontvang je drie candy voor een type. Hiermee maak je Pokémon sterker of kun je ze laten evolueren. Het kost weliswaar weinig candy om een gevangen diertje sterker te maken, maar je kunt beter sparen om deze, of een andere Pokémon die je hebt gevangen, te laten evolueren. Hiermee maak je een Pokémon namelijk nog veel sterker.
  • Stuur dubbele Pokémon weg. Wanneer je deze naar Professor Willow brengt krijg je ook weer een candy. En candy kun je goed gebruiken, zoals hierboven al staat.
  • Maak je Gyms sterker en vecht in eigen Gyms. De Gyms kom je tijdens het spelen vanzelf tegen. Vanaf level 5 kun je tegen deze locaties vechten om ze zo ook over te nemen. Dat is iets wat je zeker moet doen. Probeer echter ook je eigen team te helpen. Laat bijvoorbeeld Pokémon achter om het indringers moeilijker te maken, of vecht tegen de Pokémon van je eigen team. Zo maak je jouw eigen gym sterker.
  • Vecht strategisch bij andere Gyms. Wanneer je naar een Gym gaat van een ander team, dan kun je tegen die Pokémon vechten. Het aantal CP geeft aan hoe ‘sterk’ deze is. Kijk hiermee goed of het wel slim is het gevecht aan te gaan.
  • Verover andere Gyms snel. Door met meerdere mensen in een Gym te vechten, verover je makkelijker een gym. Dit doe je door tegelijk aan de battle te beginnen.
  • Gebruik Razz Berries. Je hebt minder kans dat Pokémon uit je bal springen.
  • Maak goed gebruik van de incubator. Je verzamelt namelijk ook eieren. Door te broeden komt hier een Pokémon uit. Door eieren in een incubator te plaatsen en vervolgens te gaan lopen komen hier nieuwe Pokémon uit. Extra tip: Stop de eieren van 10 kilometer in de incubators welke je maar drie keer kunt gebruiken. Zo gaan de incubators langer mee!
  • Zet de Battery Saver-functie aan. Dit doe je via instellingen. Je bespaart zo flink je accu.