Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nog even en dan is het weer zover: dan kunnen we met verf spetteren in een nieuwe Mario-titel. We hebben het jammer genoeg niet over Mario Sunshine 2, maar het feit dat er een kleurrijke Paper Mario-game aankomt kan ons uiteraard ook enthousiast maken om de Wii U weer eens op te starten.

Paper Mario maakt een kleurrijke comeback…

Nog even en dan is het weer zover: dan kunnen we met verf spetteren in een nieuwe Mario-titel. We hebben het jammer genoeg niet over Mario Sunshine 2, maar het feit dat er een kleurrijke Paper Mario-game aankomt kan ons uiteraard ook enthousiast maken om de Wii U weer eens op te starten. Terwijl wij zelf de game niet konden spelen tijdens Nintendo’s Preview Event, hebben we wel een presentatie bijgewoond waar het één en ander over de game werd verteld. In deze preview krijg je een indruk wat je kunt verwachten…

Humor
Zeer typerend voor de Paper Mario-games is de grote dosis humor die terugkomt in deze serie. Ook in deze nieuwe aanwinst lijkt het weer helemaal raak te zijn. Zo maakten we tijdens de presentatie kennis met een blauwe Toad die maar één droom had: de zee overvaren. Dit wil hij doen in een vlot. Hij is niet tevreden met zijn leven op land en zit in zijn midlifecrisis. Maar niemand heeft echt oog voor hem. Andere toads denken: je gaat je gang maar gekkerd, en hebben meer oog voor het opkomende Oceanfest.

Paper Mario Color Splash-1200-80Tijdens de introductie maken we kennis met een deel van het Oceanfest. Waar je begint met een minigame waarin je groene Toads moet vinden die op de mafste plekken verstopt zitten, eindig je bij een minigame waar je een soort van balletje balletje speelt met de Toads. Een van de Toads krijgt een sleutel, en jij moet aanwijzen welke Toad dit is. Makkelijk toch? En ook hier komt de humor weer om de hoek kijken: want wat je ook gokt, alles is fout. Wanneer je gefrustreerd raakt kleur je de Toad die de sleutel kreeg, in met verf. Dat maakt hem volgen een stuk makkelijker. Maar als blijkt dat iemand anders dan die geverfde toad de sleutel heeft, weet je dat je wordt bedrogen.

De Battles
Zoals elke Paper Mario-game krijg je ook hier weer te maken met Turnbased Battles. In tegenstelling tot eerdere spellen uit de serie worden er echter kaarten toegevoegd. Deze kaarten kun je gebruiken om je vijand aan te vallen. De kaarten zijn standaard kleurloos en in de huidige situatie doen ze weinig schade. Daarentegen kun je de kaarten inkleuren en des te meer kleur je aan de kaarten geeft, des te meer schade ze doen. Nu klinkt het alsof je elke baas makkelijk kan verslaan door gewoon een likje verf op de kaarten te smeren, maar zo werkt het nu ook weer niet. Je hebt namelijk maar een beperkte hoeveelheid verf, en daar moet je zuinig mee omgaan.

Paper Mario Color SplashKleur
Mocht je verf opraken dan kun je deze bijvullen door in de normale spelwereld verfdruppels uit voorwerpen te persen. Zo kun je voorwerpen zoals een brandblusser helemaal uitwringen om alle kleuren te verzamelen. De brandblusser wordt vervolgens zelf een kaart die je ook in battles kunt inzetten. Zo krijg je een overpowered wapen waarmee je makkelijker alle kleur uit je tegenstander kunt krijgen. Want ook je vijanden kunnen kleurloos worden. Waar de papieren figuurtjes vol van kleur beginnen, verliezen ze namelijk hun kleuren als ze HP verliezen.

Enemykaarten
Kleurloze vijanden kunnen daarbij ook Enemy-kaarten achterlaten. Deze Enemy-kaarten kunnen goed van pas komen, daar ze je sterker kunnen maken, maar ook in sommige gevallen zwakker. Zo zagen wij weer een stukje humor terugkeren toen een Koopa Enemy-kaart werd ingezet. De Koopa was zo bang van onze vijand Morton, dat hij er per direct van wegrende. Maar goed wat wil je dan. Morton komt erg angstaanjagend over met de pedal stole waar hij opstaat (in plaats van pedestal) en zijn IK SCHREEUW IN CAPSLOCK-houding.