Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Welke titels horen thuis in onze top 10 van beste titels uit 2016? Lees het in onze special!

Welke titels horen thuis in onze top 10 van beste titels uit 2016? Lees het in onze special!

Morgen zit het eerste half jaar van 2016 er op. In de afgelopen zes maanden heeft Nintendo en andere uitgevers verschillende titels voor de Nintendo 3DS en Wii U uitgebracht. In deze special lichten we tien titels uit die op basis van de geschreven reviews en gekregen cijfers thuis horen in onze Top 10 van 2016.

Let op: Het gaat om titels waarvan wij een review hebben geschreven. Titels die later dit jaar een review krijgen, maar wel in het eerste helft van het jaar gelanceerd zijn maken alsnog kans om eind dit jaar te worden opgenomen in het totaal overzicht. Reviews van DLC en Virtual Console-titels worden niet meegerekend. 

10

We trappen af met Dual Core, een eShop titel dat voor de Nintendo Wii U recentelijk is gelanceerd. De shooter speelt zich in science fiction-achtige omgeving waarin je zowel solo als in een mulitplayerstand kan spelen. Thomas heeft deze titel beloond met een 7.8 en roemt de unieke combinatie van verschillende genres die de game samensmelt. De review kan je hier terug vinden.

9

Een lijstje is niet compleet zonder een Pokémon-titel en dat brengt ons naar Pokkén Tournament voor de Nintendo Wii U. Voor het eerst is het mogelijk om daadwerkelijk te vechten met een Pokémon en dat heeft bijzonder goed uitgepakt. De gevechten verlopen soepel en kent ontzettend veel content om te verzamelen. Hoewel de hoeveelheid Pokémon die je kan spelen discutabel is, zijn ze allemaal wel uniek. De titel werd dan ook door Jorden beoordeeld met een 7.9. De review kan je hier terug vinden.

8

De notering die je ziet is niet foutief, want het betreft een gedeelde zevende plaats voor The Legend of Legacy. Begin dit jaar werd de titel uitgebracht voor de Nintendo 3DS en is één van de vele RPG-titels die dit jaar het levenslicht hebben gezien. De grootste kracht van de game is de diepgaande battlesysteem en sterke graphics. Helaas is het verhaal niet sterk te noemen, maar dat heeft Randy niet weerhouden om de titel een 8.0 te geven. De review kan je hier terug vinden.

7

Een titel dat menig keer werd uitgesteld en meer dan voldoende werd bekritiseerd is Star Fox Zero. Toch heeft ondergetekende deze titel weten te waarderen en noemt het een van de beste titels uit de serie. Hoewel het voorganger Lylat Wars niet overtreft valt er voldoende te genieten, mits je de besturing onder de knie krijgt. De exclusieve Wii U-titel heeft een 8.0 gekregen en mag zich plaatsen in onze top 10 van 2016. Voor wie twijfelt kan hier de review terug vinden.

6

Hyrule Warriors maakte dit jaar de overgang naar de Nintendo 3DS. Met de subtitel “Legends” kent de titel meer Zelda-personages en nieuwigheden dan zijn grote broer. Jorden roemt de hoeveelheid content en voldoende afwisseling in gameplay van Hyrule Warriors: Legends. Mocht je de Wii U-titel niet gespeeld hebben, dan is de 3DS-variant een aanrader. Hyrule Warriors: Legends heeft een nette 8.2 gekregen. De review kan je hier terug vinden.

5

Oddworld New ‘N’ Tasty werd menig keer uitgesteld, maar uiteindelijk vond de release eerder dit jaar plaats in de eShop voor de Nintendo Wii U. Dat het uitstel van de remake veel goeds heeft gedaan bleek dan ook uit de review van onze hoofdredacteur die de titel met een 8.5 beloonde. De verfijnde gameplay en de aangepakte minpunten uit het origineel waren goed voor een gedeelde vierde plaats. De review van Oddworld New ‘N’ Tasty kan je hier terug vinden.

4

De andere titel op de vierde plaats kennen we onder de naam Yo-Kai Watch. De Japanse fenomeen heeft ons drie jaar laten wachten, maar geduld werd beloond. Ondergetekende heeft de titel met een 8.5 beloond waarin de absurdistische humor, maar bovenal vernieuwende gameplay en unieke wereld in de review werden uitgelicht. De vergelijkingen met de zakmonsters kan snel worden gemaakt, maar Yo-Kai Watch is meer dan een simpele kloon. Voor wie twijfelt aan de bestaansrecht van de titel doet goed om de review te lezen. De review kan je hier terug vinden.

3

Dit jaar vieren we de 30e verjaardag van The Legend of Zelda. Hoewel we nog even geduld mogen hebben om Breath of the Wild te spelen, kunnen we het jubileum wel vieren met Hyrule Warriors: Legends en Twilight Princess HD. De laatst genoemde titel kon rekenen op positieve feedback. Denk aan verbeterde graphics en gameplay dat nog altijd tijdloos is. De HD-remake werd met een 8.7 en vinden we terug op de derde plaats. Voor wie de nostalgie opnieuw wil ervaren of voor het eerst aan de slag wil gaan met de duistere titel maar nog twijfelt tot handelen doet goed om de review te lezen. Deze kan je hier terug vinden.

2

De zilveren notering gaat uit naar Fire Emblem Fates. De nieuwste aanwinst in de serie kent een dual-release waarin twee verschillende verhaallijnen worden aangeboden. Beide verhaallijnen kennen inmiddels een uitgebreide review op Daily Nintendo. Jordy heeft Birthright beoordeeld met een 9.0 en Conquest kon rekenen op een 9.2 van ondergetekende. De moeilijkheidsgraad, diepgaande gameplay en verbeterde graphics zijn de termen die je terug kan vinden in onze oordeel. De uitgebreide reviews kan je hier terug vinden.

1

De eerste plaats gaat uit naar de eShop-titel Terraria. De titel heeft eindelijk zijn weg naar de Nintendo Wii U gevonden en viel allerminst tegen. Barry heeft de eShop beloond met een nagenoeg perfecte score van een 9.5. De review kan je hier terug vinden.

Dit is onze top 10 van 2016. Eind dit jaar maken we de balans op om het volledig jaar samen te vatten. Mis jij nog titels in onze lijst? Laat het da ons weten in de onderstaande berichtensectie!