Einde voor Bart Smit en Toys XL in zicht

Twee bekende speelgoedwinkels zullen binnenkort gaan verdwijnen uit het Nederlandse straatbeeld.

Het gaat hierbij om Bart Smit en Toys XL. De winkels zullen in 2017 verdwijnen en gaan verder onder de naam Intertoys. Blokker Holding, het moederbedrijf achter onder andere deze winkels, heeft dit vandaag bekend gemaakt. Begin volgend jaar zullen de huidige 234 Bart Smit-winkels worden omgebouwd. Wanneer dit is afgerond, dan volgen de Toys XL-winkels. Ook deze worden omgebouwd naar Intertoys-winkels. Het is nog onduidelijk wat er gaat geburen met winkels die dicht op elkaar zitten. Ook is de verwachting dat op het hoofdkantoor medewerkers boventallig worden en is er wel enige onzekerheid ontstaan. CNV Vakmensen heeft al aangegeven zo snel mogelijk duidelijkheid te willen hebben hieronder.

De drie winkels zullen één webshop krijgen te weten Intertoys.nl. Blokker Holding wil met deze nieuwe strategie de klant beter gaan bedienen.

8 gedachten over “Einde voor Bart Smit en Toys XL in zicht

 • 29/06/2016 om 20:20
  Permalink

  Bart Smit vooral bekend van de tv reclames waar Intertoys altijd het grote speelgoedboek had om sinterklaas cadeaus uit te zoeken.
  Tenminste zo herinner ik het me 15jaar geleden…

 • 29/06/2016 om 22:42
  Permalink

  Toys XL was toch al jarenlang rampzalig bezig dus voor hun wordt dit alleen maar een verbetering. Al jarenlang hebben die gasten geen webshop onder het mom van “onderhoud”. En fysieke winkels van hun zijn ook al bijna nergens meer te vinden. Wat Bart Smit betreft, die leken toch al bijna 100% op Intertoys dus voor hun zal dit niet veel veranderen.

 • 30/06/2016 om 09:03
  Permalink

  Bij ons in Breda heeft de Toys XL een gigantische winkelruimte, terwijl de Bart Smit en Intertoys het moeten doen met een klein pandje.

  Toch is het geen goed plan, aangezien hier ook de Bart Smit en Intertoys zich allebei in het centrum bevinden (de ene bij het busstation en de andere op de grote markt), terwijl de Toys XL zich naast de grote Jumbo Foodmarkt bevindt (naast het NAC stadion).

  Dit loopt namelijk vaak uit tot ruzie in families.
  Moeders willen graag alles bij de hand hebben, dus die gaan naar het centrum.
  Kinderen daarintegen willen juist een grote winkel.
  En voor de vaders maakt het niks uit, die houden meestal niet van winkelen. 😛

Geef een reactie