Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Einde voor Bart Smit en Toys XL in zicht

Twee bekende speelgoedwinkels zullen binnenkort gaan verdwijnen uit het Nederlandse straatbeeld. Het gaat hierbij om Bart Smit en Toys XL. De winkels zullen ophouden met bestaan en gaan verder onder de naam Intertoys

Twee bekende speelgoedwinkels zullen binnenkort gaan verdwijnen uit het Nederlandse straatbeeld.

Het gaat hierbij om Bart Smit en Toys XL. De winkels zullen in 2017 verdwijnen en gaan verder onder de naam Intertoys. Blokker Holding, het moederbedrijf achter onder andere deze winkels, heeft dit vandaag bekend gemaakt. Begin volgend jaar zullen de huidige 234 Bart Smit-winkels worden omgebouwd. Wanneer dit is afgerond, dan volgen de Toys XL-winkels. Ook deze worden omgebouwd naar Intertoys-winkels. Het is nog onduidelijk wat er gaat geburen met winkels die dicht op elkaar zitten. Ook is de verwachting dat op het hoofdkantoor medewerkers boventallig worden en is er wel enige onzekerheid ontstaan. CNV Vakmensen heeft al aangegeven zo snel mogelijk duidelijkheid te willen hebben hieronder.

De drie winkels zullen één webshop krijgen te weten Intertoys.nl. Blokker Holding wil met deze nieuwe strategie de klant beter gaan bedienen.