[SPECIAL] Yo-Kai Watch: Bevriend Yo-Kai Guide

Wil jij bevriend raken met alle Yo-Kai? Dan zal je ongetwijfeld weten dat sommige Yo-Kai niet in het wild te vinden zijn. Daily Nintendo helpt jou om de mysterieuze Yo-Kai te vinden en jouw Yo-Kai Medaillum vol te krijgen. Lees dus snel verder!

De Nintendo 3DS-titel Yo-Kai Watch laat jouw bevriend raken met bijzondere wezens genaamd Yo-Kai. Zodra de speler bevriend is geraakt met een van deze wezens krijgt hij of zij een Yo-Kai Medaille zodat je ten alle tijden een beroep kan doen op een van de meer dan 200 verschillende Yo-Kai. Dat is voor de perfectionisten onder ons een karwei om alle medailles te krijgen. De meeste Yo-Kai kom je in het wild tegen, maar sommigen zijn alleen te vinden middels Streetpass, gebruik van de Crank-a-Kai en QR-codes. In deze special lichten we de laatste genoemde opties toe.

Crank a Kai

Streetpass

Nadat je Streetpass-hits hebt, kan je tegen verschillende Yo-Kai strijden in Wayfarer Manor in Blossom Heights. Het gebouw lijkt op een Motel, waarin je verschillende kamers kan bezoeken waar een willekeurige Yo-Kai jou staat op te wachten. Wat interessanter is, is dat een specifieke en zeldzame Yo-Kai tevoorschijn kan komen. De Yo-Kai, die de naam Pandanoko draagt, kan enkel via Streetpass vrijgespeeld worden. Om de kansen op Pandanoko te vergroten raden we aan om vaak naar buiten te gaan en veel Streetpass-hits te krijgen, maar er is een ander manier om je kansen te vergroten. Als je minstens twee systemen uit de 3DS-familie in bezit hebt raden wij aan om Streetpass voor Yo-Kai Watch in te schakelen op alle beschikbare systemen. Hierdoor kan je thuis frequenter Streetpass-hits genereren waardoor Pandanoko eerder te voorschijn kan komen. Vergeet niet om te saven voordat je de strijd met Pandanoko aan gaat, zodat je meerdere kansen hebt om bevriend te raken met de zeldzame Yo-Kai.

Yokai Watch Banner

Crank-a-Kai

Wie de titel heeft gespeeld zal ongetwijfeld in aanraking zijn gekomen met de beruchte capsulemachine, Crank-a-Kai, dat items en Yo-Kai vrij speelt. Om gebruik te maken van Crank-a-Kai heb je speciale Yo-Kai-munten nodig, maar ook 3DS Play Coins zijn compatibel met de machine. Dit is maximaal drie keer per dag mogelijk. Na de derde munt verdwijnt de machine en zal de volgende dag om zes uur ’s morgens weer beschikbaar zijn. In de onderstaande tabel kan je er achter komen welke Yo-Kai bij welke munt vrij gespeeld kan worden. Een tip: sla je voortgang op voordat je gebruik maakt van Crank-a-Kai. Mocht je mutteloze items krijgen, dan kan je gebruik maken van soft reset en heb je wederom drie nieuwe kansen. Gebruik wel een andere munt!

Let op: De verschillende munten kom je op verschillende plaatsen in de game tegen. De speciale munten zijn te verkrijgen door een wachtwoord in te voeren. Dit is mogelijk in de Pigglestone Bank van Springdale.

Red

 • Rank E win: Pandle
 • Rank D win: Mochismo
 • Rank C win: Chansin
 • Rank B win: Benkei of Slacka-slash
 • Rank A win: Siro of Kapunki
 • Rank S win: Cruncha

Yellow

 • Rank E win: Snotsolong
 • Rank D win: Signibble
 • Rank C win: Q’wit
 • Rank B win: Espy of Alloo
 • Rank A win: Signiton of Casanono
 • Rank S win: Frostail

Orange

 • Rank E win: Noway
 • Rank D win: Ledballoon
 • Rank C win: Mad Mountain
 • Rank B win: Badude of Darumacho
 • Rank A win: Bruff of Walldin
 • Rank S win: Goldenyan

Pink

 • Rank E win: Pupsicle
 • Rank D win: Komajiro
 • Rank C win: Shmoopie of Cadable
 • Rank B win: Skelebella of Singcada
 • Rank A win: Supyo
 • Rank S win: Damona

Green

 • Rank E win: Hungramps
 • Rank D win: Lodo
 • Rank C win: Happierre
 • Rank B win: Hungorge of Ol’ Fortune
 • Rank A win: Dubbles of Reversette
 • Rank S win: Auntie Heart

Blue

 • Rank E win: Negatibuzz
 • Rank D win: Mynimo
 • Rank C win: Tengloom
 • Rank B win: Contrarioni of Agon
 • Rank A win: Nul of Scritchy
 • Rank S win: Count Cavity

Purple

 • Rank E win: Manjimutt of Peckpocket
 • Rank C win: Nagatha
 • Rank B win: Grumples of Multimutt
 • Rank A win: Cuttincheez of Sir Berus
 • Rank S win: Eterna

Light

 • Rank D win: Fishpicable or Heheheel
 • Rank C win: Chummer
 • Rank B win: Rageon of Cynake
 • Rank A win: Slitheref ofTunatic
 • Rank S win: Shadow Venoct

3DS

 • Robonyan
 • Pookivil
 • Sir Berus
 • Tunatic

Special

 • Rank D Win: Signibble of Hidabat
 • Rank C Win: Chansin, Chummer of Shmoopie
 • Rank B Win: Rhinoggin, Sushiyama, Frostina of Espy
 • Rank S Win: Cruncha, Frostail, Goldenyan, Damona, Auntie Heart, Count Cavity, Eterna of Shadow Venoct

Excitement

 • Rank D Win: Jibanyan
 • Rank C Win: Daiz
 • Rank B Win: Skelebella of Confuze
 • Rank A Win: Negasus, Neighfarious of Nul

One

 • Rank D Win: Enefly
 • Rank C Win: Elloo

Five

 • Rank B Win: Sushiyama, Pinkipoo ofFrostina
 • Rank A Win: Sheen
 • Rank S Win: Cruncha, Frostail, Goldenyan, Damona, Auntie Heart, Count Cavity, Eterna of Shadow Venoct

yokai medal

QR-codes

Yo-Kai Watch is in Japan zeer populair. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste merchandise producten gelanceerd werden. Denk aan knuffels en poppen, maar ook fysieke Yo-Kai Medailles zagen het levenslicht. De fysieke exemplaren zijn multifunctioneel te gebruiken. Zo kan je de Medailles in een echte Yo-Kai Watch plaatsen waardoor een deuntje afspeelt, je kan ze verzamelen, maar je kan ze ook toepassen voor de 3DS-titel. Op de achterkant van een Yo-Kai Medaille is een QR-code geplaatst. Met behulp van de camera in de Nintendo 3DS kan je de QR-code lezen. Bij de meeste medailles zal je een gekleurde munt krijgen, maar bij een vijftal van deze gevallen speel je een Yo-Kai vrij. De vijf Yo-Kai zijn gebaseerd op Jibanyan, maar dan in jasje van edelstenen. Deze uitvoeringen van Jibanyan zijn enkel met een QR-code te verkrijgen.

Let op: De fysieke Yo-Kai Medailles zijn al verkrijgbaar in verschillende speelgoedzaken, maar de speciale medailles van de “Gemnyans” zijn nog niet in het Westen gelanceerd en dus nog niet te verkrijgen. Recentelijk zijn deze wel in Noord-Amerika aangekondigd, maar een Europese releasedatum is vooralsnog onbekend.

Veel plezier en succes met het bevriend raken met Yo-Kai in Yo-Kai Watch. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, laat het dan weten in de onderstaande berichtensectie!

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

Geef een reactie