Rare was bijna games blijven maken voor Nintendo-platformen

In 2002 kocht Microsoft Rare. Het had weinig gescheeld of Nintendo-bezitters hadden gewoon games van deze ontwikkelaar kunnen blijven spelen.

De bedenker van de originele Xbox, Ed Fries, heeft tegenover IGN laten weten dat het overnemen van Rare bijna was mislukt. Activision had namelijk ook zijn zinnen gezet op de voormalige Nintendo-ontwikkelaar. Toen Microsoft een bod deed, was het Activision die meer geld bood. Op het laatste nippertje wist Fries met zijn team dit weer te overbieden en werd Rare toch nog binnengehaald. Dit zorgde er tevens voor dat Nintendo-bezitters geen nieuwe games meer te spelen kregen van het voormalige paradepaardje van de Japanse gigant.

Er is dus veel geld over tafel gegaan om de ontwikkelaar binnen te halen, maar sinds de overname heeft Rare geen grote successen gehad. Microsoft hoopt dat hun nieuwste titel, Sea of Thieves voor de Xbox One en pc, hier verandering in gaat brengen.

Patrick

Ik ben opgegroeid met Nintendo en daarom blijft dit merk speciaal voor mij. Dit komt natuurlijk ook door de games die zij bieden die toch net iets anders brengen dan die van de concurrent.

6 gedachten over “Rare was bijna games blijven maken voor Nintendo-platformen

  • 28/06/2016 om 01:24
    Permalink

    Kon toen de tijd de verkoop niet begrijpen (nu nog steeds eigenlijk) maar de glorie die rare bij nintendo had hebben ze bij microsoft nooit gehaald. heb ook het idee dat MS geen idee hadden wat ze eigenlijk met rare aan moesten. Ok je hebt een goede naam en een aantal goede ip’s in huis. “Je kunt wel goede kookboeken in huis hebben maar dat wil nog niet zeggen dat je kunt koken”

  • 28/06/2016 om 08:07
    Permalink

    Het is natuurlijk zo dat Rare succelvoller was in hun Nintendo periode dan na die tijd. Al heb ik niet het idee dat ze op het zelfde niveau waren door gegaan als ze wel bij Nintendo zouden zijn gebleven. Ik weet niet of ze Banjo net zo goed naar deze tijd kunnen brengen als Nintendo bijvoorbeeld Mario? Ergens wist Nintendo misschien ook dat Rare zijn magie aan het verliezen was? Ze wilde zelf Rare al niet (volledig) overnemen…

Geef een reactie