Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pachter: Zelda BotW zal 10 miljoen NX systemen verkopen

Michael Pachter is misschien wel de meest bekende analist op het gebied van gaming. Meestal is hij negatief over Nintendo, maar Zelda wordt volgens hem een enorme hit.

Michael Pachter is misschien wel de meest bekende analist op het gebied van gaming. Meestal is hij negatief over Nintendo, maar Zelda wordt volgens hem een enorme hit.

Hoewel het rondom de NX een grote brei van geruchten is, weten we afgezien van het feit dat het in elk geval een home console is en er twee titels voor zijn bevestigd helemaal niks over het apparaatje. Michael Pachter denkt in elk geval dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild een enorme NX system seller zal worden. Hij is zelfs zo enthousiast over de game dat hij denkt dat iedereen die een NX koopt de game zal willen kopen en dat het snel voor 10 miljoen verkochte consoles zal zorgen. Hij noemt de NX zelfs iets wat je gewoon wilt hebben. Bekijk hieronder zijn volledige bericht:

“Zelda looks amazing. Something I missed… I actually did not realize that Zelda was launching on NX when NX launches. That makes me think NX is much more higher powered than I expected, that NX is an iteration probably closer to PS4 than I thought it would be, and it’s going to have a big title to support it. I think probably only Wii U owners will buy Zelda, but I think everybody who buys an NX will absolutely buy it, and I think it will sell them 10 million consoles pretty quickly. Zelda looked great. I mean, it really looks like a good game.”

“It’s sad that it took them so many years after the Wii U launched to get it out, but the silver lining in that cloud is that it’s going to launch on the NX, so the NX is going to be something you will want to own.”