Mighty No. 9 weer negatief in het nieuws

Het zit niet mee met Mighty No. 9. Na twee keer te zijn uitgesteld en een Wii U-versie die voor problemen zorgde, is de game weer negatief in het nieuws.

Ditmaal zijn de credits van het spel van Keiji Inafune de boosdoener. Deze duren namelijk maar liefst vier uur lang. Het ergste is dat dit langer is dan de gemiddelde tijd die nodig is om de game uit te spelen. Dat duurt namelijk ongeveer drie uur.

De lange duur van de credits komt doordat de game is gemaakt door middel van ‘crowdfunding’. In totaal hebben 71.949 gamers het spel financieel gesteund via Kickstarter en deze worden allemaal bedankt.

Er is wel een leuke verwijzing te zien in de credits. Eén van de gamers die de game sponsorde via Kickstarter heeft als naam ‘Kamiya was right’ opgegeven. Dit slaat op een uitspraak van Hideki Kamiya, de man achter Bayonetta en Viewtifull Joe. Hij had een tweet de wereld ingestuurd waarin hij liet weten dat Keiji Inafune een zakenman is en niet een bedenker van games. Na de vele negatieve berichten over Might No. 9 lijkt het er inderdaad op dat Kamiya gelijk had.

Patrick

Ik ben opgegroeid met Nintendo en daarom blijft dit merk speciaal voor mij. Dit komt natuurlijk ook door de games die zij bieden die toch net iets anders brengen dan die van de concurrent.

Eén gedachte over “Mighty No. 9 weer negatief in het nieuws

  • 24/06/2016 om 17:59
    Permalink

    Is er geen optie om die credits over te slaan of zo? Als dat niet zo is is de maker van dit spel echt compleet gestoord.

Geef een reactie