Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gerucht: NX even krachtig als Playstation NEO, aankondiging in september

Opnieuw duiken Nintendo NX geruchten op, maar deze keer komen ze van de Frans publicatie Gameblog.fr, welke tot een van de grootste Franse game sites behoort

Opnieuw duiken Nintendo NX geruchten op, maar deze keer komen ze van de Frans publicatie Gameblog.fr, welke tot een van de grootste Franse game sites behoort

De publicatie meldt dat de aankomende Nintendo NX qua grafische kracht op gelijke voet met de PlayStation NEO moet komen te staan. De nieuwe console van Nintendo zou moeten worden onthuld aan het grote publiek in september dit jaar, rond het tijdstip dat de Tokyo Game Show ook plaats zal vinden. Naast deze details meldt de bron ook nog dat er een aantal remasters naar de NX komen waaronder die van Skyward Sword, Mario Kart en Smash Bros. Onder andere Square Enix en Capcom zouden twee grote third-party ontwikkelaars zijn die momenteel games in ontwikkeling hebben. Natuurlijk zijn het allemaal nog geruchten, Gameblog.fr is wel een relatief grote website.

Nintendo zelf is tot nu toe erg stil over de NX. Nintendo zal de NX ergens later dit jaar aankondigen, een release zou in maart 2017 moeten plaats vinden.