Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Stardew Valley komt naar Wii U eShop

ConcernedApe lanceerde eerder dit jaar Stardew Valley voor de PC. De indiegame is nu ook aangekondigd voor o.a. een Wii U versie.

ConcernedApe lanceerde eerder dit jaar Stardew Valley voor de PC. De indiegame heeft als doel om je boerderij te laten groeien door land vrij te maken van bomen, rotsen en onkruid. Als je de game begint heb je een klein huisje in je bezit in het dorpje Stardew Valley.

Het huisje is van je grootvader geweest en nu ben jij de trotse eigenaar met grote plannen voor de toekomst. Zoals je misschien al wel door hebt lijkt de game op de spellen uit de reeks van Harvest Moon. Door het succes op de PC, er zijn al meer dan één miljoen downloads geweest op Steam. Vandaag is bekend gemaakt dat de game ook naar de Wii U komt, daarnaast zullen er ook versies verschijnen voor de Xbox One en PS 4.

De game die tot stand komt met behulp van uitgever Chucklefish Games en Sickhead Games, moet in het 4e kwartaal van dit jaar verschijnen in de Wii U eShop. Binnenkort kun je ongetwijfeld meer informatie vinden over hoe de game bijvoorbeeld gebruik gaat maken van de gamepad.