Ook zijn nieuwe Pokémon aangekondigd. Yungoos, een soort molrat, Pikipek, een vliegende Pokémon welke op een soort specht lijkt als laatste is er nog een insect Pokémon aangekondigd, genaamd Grubbin.

Het vechtsysteem in Pokémon Sun & Moon is ook aangepakt en verbeterd. Zo moet je met een druk op de knop makkelijk kunnen zien wat de status is van een Pokémon van de tegenstander en zie je welke aanvallen effectief zijn. Tot slot is vandaag een gloednieuwe multiplayer modus onthuld met als naam Battle Royal. Dit is een multiplayermodus waar vier spelers tegen elkaar vechten.

Tevens is er wat extra informatie over de legendarische Pokémon onthuld. Magearna zal via een QR code uitgegeven worden voor de games welke je kan scannen binnen de game zelf. Magearna zal de speciale ability Soul Heart hebben die de special attack verhoogd elke keer dat een andere Pokémon dood gaat. Van de legendarische Pokémon Solgaleo en Lunala zijn nieuwe vormen onthuld. Zodra ze hun kracht tonen veranderen ze in respectievelijk hun Radiant Sun en Full Moon fases. Wat dit verder betekent en hoe dit in game zal werken is nog niet bekend.

Nieuwe beelden van de game zie je hieronder: