[E3] Nieuwe amiibo op komst!

Nintendo heeft een aantal amiibo aangekondigd, waaronder voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Tijdens E3 2016 heeft Nintendo een nieuwe amiibo-lijn onthuld. Het gaat om amiibo voor Mario Party 10, Mario Tennis: Ultra Smash en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De amiibo voor de eerst genoemde titels vullen de Super Mario-series amiibo-lijn aan. Het gaat om een amiibo versie van Waluigi, een “Glow in the Dark” Boo en Daisy, maar ook Mario-personages die niet eerder tot het assortiment van de Super Mario-series amiibo-lijn behoren krijgen een nieuwe variant. Denk aan Rosalina, Diddy Kong, Donkey Kong en Wario. Waluigi, Daisy en Boo komen uit op 7 oktober. Rosalina, Donkey Kong, Diddy Kong en Wario komen uit op 4 november.

Mario amiibo

De meest opvallende aankondiging is dat de nieuwe Zelda-titel een eigen amiibo-lijn gaat krijgen. The Legend of Zelda: Breath of the Wild zal drie eigen amiibo krijgen, waaronder een Link met pijl en boog, Link op Epona en een amiibo in vorm van een Guardian welke voorzien zal zijn flexibele onderdelen. De functionaliteiten van de amiibo zijn nog onbekend. De amiibo zijn in de trailer te bewonderen.

Eerder kreeg The Legend of Zelda: Twilight Princess HD ook een eigen amiibo in vorm van Wolf Link. Ook deze amiibo is compatibel met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Nadat de speler de Wolf Link-amiibo heeft gescand zal Wolf Link in het spel verschijnen en de speler ondersteunen. Wolf Link zal vijanden aanvallen totdat zijn drie hartjes op zijn. Mocht je een savefile hebben staan op de Wolf Link-amiibo dan zal het aantal hartjes overeenkomen met de persoonlijke savefile. In de onderstaande beelden kan je Wolf Link in Breath of the Wild waarnemen.

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

Geef een reactie