Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Update]Nintendo Vans later deze maand in de verkoop

Dat Vans Nintendo schoenen uit zou gaan brengen was al bekend, maar nu is onthuld dat ze deze maand in de verkoop gaan en er ook bijpassende kleding en accessoires komen.

Dat Vans Nintendo schoenen uit zou gaan brengen was al bekend, maar nu is onthuld dat ze aanstaande vrijdag in de verkoop gaan en er ook bijpassende kleding en accessoires komen.

Op 3 juni zullen de eerste schoenen in Amerika al verschijnen, Europa moet tot later deze maand wachten. In eerste instantie zullen de schoenprints gebasseerd zijn op 8-bit afbeeldingen van The Legend of Zelda, Duck Hunt, Donkey Kong en Super Mario Bros., verder komt er nog een collectie gebasseerd op de NES. Het aanbod zal bestaan uit vier varianten van het Authentic-silhouet.

Reis naar Mushroom Kingdom voor de eerste variant, de Super Mario Bros. Tie-Dye, die een all-over-personageprint toont van Mario naast verschillende “power-ups” en de gemene Goomba in een 8-bits tie-dye-patroon. De tweede kleurvariant laat de originele schone jonkvrouw zien, Princess Peach, die wacht op een redding door haar moedige loodgieter. In de derde variant komt Duck Hunt tot leven tegen een digicamo achtergrond met de jachthond en de vliegende eend, en de laatste uitvoering van de Authentic is een eerbetoon aan Donkey Kong en bevat beelden van het eerste level met het titelpersonage in een unieke gebloemde uitvoering.

Het iconische veterloze silhouet van Vans, de Classic Slip-On, doet zijn intrede in de sneakerlijn met beelden en quotes uit The Legend of Zelda.

Het drietal SK8-Hi, Old Skool en SK8-Hi Slim met side stripe voor dames eert de NES met prints en kleuren die geïnspireerd zijn op de console. Veterstijlen worden gedecoreerd met speciale details, waaronder gamelogo’s van Nintendo op de tong en veteruiteinden in de vorm van NES-controllers. Maar til voor het opvallendste kenmerk je voet op en toon de iconische wafelzool van Vans met ‘Game Over!’ Voor de kleinere Nintendo fans komen er  kinderdessins met personages van Mario Kart en Super Mario op de Sk8-Hi Zip, Classic Slip-on en Authentic.

Daarnaast is aangekondigd dat bij de schoenen bijpassende kleding en accessoires zullen verschijnen. Onder andere T-shirts, rugzakken, sokken en hoeden staan op de planning.

Update: Nieuwe afbeeldingen van onder andere shirts, tassen en slippers. Tevens is de Nederlandse site al online deze bereik je hier

Update: Eerder benoemden we dat de Vans-lijn later deze maand naar Europa komt, nadat Nintendo ons dit had gemeld in een persbericht. Nintendo heeft echter via hun sociale media bekend gemaakt dat de Nintendo Vans  vanaf vrijdag(3-6) te koop is. Meer informatie over de schoenen en verkooppunten kan je hier vinden.