Opnames ‘Tetris film’ starten volgend jaar.

Een film welke gebaseerd is op de game Tetris zal vanaf volgend jaar worden opgenomen. De opnames zullen in zowel China als meer westerse locaties plaats vinden.

De film moet een kick-off worden van een trilogie. co-producer Larry Kasanoff heeft tegenover Deadline aangegeven dat het een film gaat worden ‘die je niet verwacht’ het moet een Sci-fi thriller worden en zal volgens Kasanoff ‘een coole verrasing worden.

Voor de film zal gewerkt worden met een budget van $80 miljoen. Kasanoff die naast producer, samen met Bruno Wu, is tevens CEO van Threshold Global Studios. Het gaat om een zogenoemde live-actionfilm, wat zal betekennen dat er menselijke acteurs in de film voor zullen komen. Kasanoff heeft ook gewerkt aan films die gebaseerd waren op de bekende Mortal Kombat-games. De twee films brachten samen zo´n 105 miljoen dollar op en dateren alweer uit 1995 en 1997. Threshold Entertainment is de laatste jaren vooral met Marvel, Lego en Star Wars films bezig geweest.

Roël

Ik ben geboren in 1985 en al vanaf het begin betrokken bij DN in diverse rollen zoals redacteur, moderator en social media medewerker. Fan van natuurlijk Nintendo maar ik heb ook een Playstation in huis! Sportfreak en twitteraar (@_dimc85).

7 gedachten over “Opnames ‘Tetris film’ starten volgend jaar.

 • 18/05/2016 om 15:29
  Permalink

  Word niks! films gebaseerd op video games zijn NOOIT een succes geworden, de hoogst beoordeelde was final fantasy met 49/100

  • 19/05/2016 om 17:09
   Permalink

   TL:DR
   Iedereen zijn perspectief 🙂
   Dit is puur mijn stomme voorspelling, maar Tetris heeft inderdaad geen verhaallijn dus daarom denk ik ook dat het niks word.

   Ik denk dat je met Metroid, Zelda of Starfox wel wat kan: wat mario betreft heeft het vaak nauwlijks een verhaal: Bowser jat peach, en jij moet haar redden. dat is bijna altijd het verhaal.

 • 18/05/2016 om 19:01
  Permalink

  @leond – Films gebaseerd op een video game hoeven niet direct te betekenen dat het een slechte film is. Fils gebaseerd op video games krijgen meestal een lage score omdat de makers van de film gelimiteerd zijn door de game. Neem bijvoorbeeld de film ‘Angry Birds’, ik denk dat je er wel een goede film mee kan maken, maar de makers worden gelimiteerd door de game. De makers van de film kunnen niet creatief zijn omdat de verhaallijn met de video game’s verhaallijn gelijk moet zijn, anders zou de film niet kloppen met de video game. Ik vind ook dat je films niet moet beoordelen door naar een score te kijken op een of andere website, ik vind dat je eerst de film zelf moet zien voordat je pas echt kan beoordelen of het een goede film is of niet – het is immers je eigen mening. Er zijn geen ‘goede’ of ‘slechte’ films, er zijn alleen maar films die jij of andere mensen ‘goed’ of ‘slecht’ vinden. Ik zelf vond, geloof het of niet, de Super Mario Bros. film leuk om te kijken. Ik denk dat de film gewoon simpelweg een lage scrole kreeg omdat het teveel afweek van de video game verhaallijn en omdat het niet zoveel met Mario te maken had, dus waren veel mensen erg teleurgesteld toen ze de film zagen.

  Even back on-topic, het lijkt me een interessant idee om een film te maken over Tetris, maar ik begrijp niet hoe Tetris een ‘rol’ kan spelen in de film. Tetris heeft geen verhaallijn, dus hoe zou je zo’n game in godsnaam in een film kunnen doen? Dat is wat ik me afvraag.

Geef een reactie