Het nieuwe Daily Nintendo is online!

Daily Nintendo is vernieuwd. Met een compleet nieuwe en moderne lay-out zullen we je vanaf vandaag voorzien van het laatste Nintendo nieuws en meer!

Misschien schrok je even toen je Daily Nintendo opende, of dacht je meteen ‘wow!’ Het nieuwe Daily Nintendo is online en dat hebben we bewust stilgehouden om jullie als bezoeker te verrassen met de nieuwe look. Daily Nintendo mag er dan wel anders uitzien, de oude vertrouwde DN community is nog steeds helemaal aanwezig! Neem daarom de tijd onze vernieuwde website even te verkennen. Wist je dat op de homepage naast de slider nu ook de recente reviews staan uitgelicht? We wensen je veel plezier op het nieuwe DN én horen natuurlijk graag jullie mening!

55 gedachten over “Het nieuwe Daily Nintendo is online!

 • 17/05/2016 om 19:52
  Permalink

  Ziet er goed uit. Wat ik ook mooi vind is dat je met je iphone het beeld kunt vergroten of verkleinen. Super gedaan. Compliment.😀👍

 • 17/05/2016 om 20:14
  Permalink

  ”Misschien schrok je even toen je Daily Nintendo opende, of dacht je meteen ‘wow!’”

  Kan het ook zo zijn dat allebei de opties een mogelijkheid zijn? 😛

 • 17/05/2016 om 21:25
  Permalink

  WOW wat een gave update. props naar de maker hiervan je hebt het fantastisch gedaan.
  nu het zo wit is ziet het er meer uit als de officiële nintendo site and that makes me happy

 • 17/05/2016 om 22:05
  Permalink

  Mijn mening:
  Uiterlijk:
  Positief: het is een stuk netter geworden nu, de vorige thema was erg rommelig. Nu lijkt de site ook mobiel vriendelijk te zijn.
  Negatief: de plaatjes zijn qua aantal pixels veel te groot, hierdoor raak je snel verdwaald, zeker als je een oudere laptop met een resolutie van maximaal 1280×800 hebt. En ik begrijp dat wit en grijs in is, maar dat kost wel originaliteit.

  Werking:
  Positief: de site werkt wel heel vloeiend voor een website die in WordPress is gemaakt. Normaal gesproken zijn WordPress sites super traag.
  Negatief: zoals gewend met WordPress sites, gebruikt ook deze site heel veel RAM geheugen (tussen de 100 en 200 MB), wat niet veel lijkt, maar houd wel rekening mee dat veel mensen niet alleen maar 1 website tegelijk aanhebben, zeker niet op mobiel!

  Ook even een vergelijking qua prestaties (homepage):
  Met AdBlocker aan (ook met Analytics geblokkeerd): 3,48 seconden laadtijd en 5.4 MB aan data geladen.
  Met AdBlocker uit (ook Analytics staat nu aan): 7.47 seconden laadtijd en 6 MB aan data geladen.

  Het is wel wat zorgwekend, aangezien mijn websites gemiddeld 1-3 seconden laden en minder dan 1 MB aan data laden.
  Maakt niet uit of advertenties en Analytics wel of niet geblokkeerd zijn, want ik gebruik nergens advertenties en ik gebruik ook geen Analytics.
  Daarnaast draait DailyNintendo op Nginx (mijn sites op Apache2, dus een zwaardere webserver) en gebruikt deze site een caching systeem (de mijne niet), waardoor de resultaten juist andersom horen te zijn.
  Maar aan de andere kant gebruikt deze site heel veel plaatjes, de mijne niet.
  Is ook iets om mee te rekenen, ik wil niet te egoistisch zijn. 😉

  • 17/05/2016 om 22:10
   Permalink

   Bedankt voor je uitgebreide feedback. De technische kant van je verhaal speel ik door aan onze IT lid. Overigens laat de website mobiel als het goed is veel minder MB, voor je data gebruik op mobiel 🙂

  • 17/05/2016 om 22:12
   Permalink

   @david – Tja, de website moet wel veel laden. Deze website kostte 5.3mb om te laden, maar heb je het al eens op mobiel uitgeprobeerd? Misschien dat op mobiel images automatisch verkleind worden zodat ze minder data ‘verspillen’.

   • 17/05/2016 om 22:15
    Permalink

    Mobiel is inderdaad minder aangezien de site mobiel vriendelijke lay out heeft. Daarnaast wil ik nog wel aangeven dat met name de homepage nog geoptimaliseerd moet worden (lees: hoeveel nieuwsberichten laad de site bij openen op homepage? e.d. ) dus dat zal na optimalisatie ook nog beter gaan worden 😀

    • 17/05/2016 om 22:26
     Permalink

     @admin en @jelle619
     Plaatjes op mobiel of PC zou technisch gezien niet uitmaken, aangezien dezelfde plaatjes worden geladen (dus in bestandsgrootte verandert er niks).
     Maar nee, ik heb het nog niet op mobiel geprobeerd (ik gebruik mijn telefoon nauwelijks om nieuws of forums te checken).

     En ja, ik wou oorspronkelijk al zeggen dat het aantal nieuwsberichten dat geladen wordt verminderd moet worden, want dat heeft ook invloed op het aantal resources.
     En sorry dat mijn feedback zo geeky overkwam, maar als het goed is weten jullie nog wie ik ben, dus ik hoef hoop ik niet uit te leggen waarom. 😛

     Maar ik ben wel blij dat jullie geen oneindige scrollen gebruiken, mijn ervaring met oneindig scrollen is namelijk ontzettend negatief.

     • 17/05/2016 om 22:32
      Permalink

      Ah ja. Op sommige websites kan oneindig scrollen niet zo veel kwaad. (Reddit met de enhancement plugin bijvoorbeeld, die jaren 90 layout kost 0.001 tel om te laden ofzo) maar soms kan infinite scroll erg storend werken inderdaad. Ergens na de eerste 3 “refreshes” wordt het vaak toch te veel.

 • 17/05/2016 om 22:15
  Permalink

  Inderdaad, @david Heb net mijn website uitgetest en die gebruikt maar 912kb voor de homepage. ( Perfect voor als je nog steeds een telefoonlijn gebruikt om te internetten. 😛 )

  Hier en daar zijn ook nog wat schoonheidsfoutjes zoals dat het lettertype dat wordt gebruikt voor het forum erg klein is vergeleken met de sidebar aan de rechterkant.

 • 17/05/2016 om 22:18
  Permalink

  bij mij laat de site eigenlijk wel heel snel 🙂 op desktop boeit me dan hoeveel MB ie laad niet zo, mobiel let ik daar inderdaad wel op maar daarom vind ik het fijn dat de site een mobile versie heeft

 • 17/05/2016 om 22:23
  Permalink

  Waaaw! Geloof het of niet, deze webpagina gebruikt rond de 5mb om te laden op de desktop, maar 635kb voor mobiel. (iPhone, althans…)

 • 17/05/2016 om 22:25
  Permalink

  dat klopt! de site is juist enorm mobiel vriendelijk omdat juist op mobiel data gebruik een hot issue is. De 5mb op desktop versie is met zoveel afbeeldingen vrij normaal, al zal dat dus minder gaan worden zodra de site verder is geoptimaliseerd.

 • 17/05/2016 om 22:47
  Permalink

  Gaaf hoor!!!
  Bij mij was het in ieder geval een WOW…Na het openen van de site!
  Ik moet wel even afkicken van de oude vertrouwde site….zal hem toch wel even missen.

 • 18/05/2016 om 00:04
  Permalink

  Ik schrok me dood toen ik de site opende, dacht dat ik op de verkeerde pagina zat 🙂 . Wordt even wennen, maar ziet er goed uit!

 • 18/05/2016 om 01:39
  Permalink

  Waar is de optie om terug te gaan naar het oude uiterlijk? Dat zwart was veel rustgevender dan deze gillende witte kleur. Wat een achteruitgang zeg. Typisch voorbeeld van don’t fix what aint broken.

    • 18/05/2016 om 19:22
     Permalink

     Laat ik vooropstellen dat je van harte welkom bent op DN. Maar inderdaad, het meeste aan de site vind je maar niks als ik zo terug lees. Dat vinden we jammer al kunnen we niet voor jou de website terugzetten. Voor ons als website is het dan wel weer fijn te lezen dat ons keiharde werk door vrijwel alle bezoekers wel wordt gewaardeerd.
     Hopelijk ga je alsnog met veel plezier DN blijven bezoeken.

  • 18/05/2016 om 22:24
   Permalink

   @admin @maxx @timsworld

   Hey Tim ik weet dat je je mening mag zeggen over dingen maar misschien is het leuk om een keertje NIET alles af te kraken waar de DN-crew zo hard aan werkt. Ze brengen Nintendo nieuws (gratis) voor jouw luie reet dus ik zou het appreciëren (en ik denk de rest van de website ook) als je eens je pessimistische mondje houdt, knaap.

   • 18/05/2016 om 22:31
    Permalink

    Eerst zeg je dat het mij vrij staat om mijn mening te uiten en daarna zeg je opeens dat ik mijn mond moet houden. Make up your mind man. Ik vind het leuk dat zij Nintendo nieuws leveren maar ik vind hun website gewoon stukken lelijker nu. Als mijn mening je niet bevalt jammer dan.

    • 18/05/2016 om 22:50
     Permalink

     Ik zei niet dat je iets moest doen, ik zei dat ik het zou appreciëren als je het zou doen. Sorry dat ik je stoor Tim, ik zal nu mijn mond maar houden dan.

     • 30/06/2016 om 19:27
      Permalink

      Goed zo. Dat scheelt weer.

 • 18/05/2016 om 10:25
  Permalink

  @david – Met bestanden is dit zo, maar bij websites kan het voorkomen dat afbeeldingen eerst geconpromeerd worden voordat de telefoon ze download.

 • 18/05/2016 om 14:21
  Permalink

  Kvin het wel een mooie lay out, maar kvind hem ook wel wat schreewerig. Ook duurde hat langer dan voordien bij mij om de site te laden op mn telefoon, maar misschien ligt dat gewoon aan mijn internetverbinding. Nog steeds geen chat tho 😭

  • 18/05/2016 om 22:22
   Permalink

   leuk dat je het opmerkt! Inmiddels zijn al een aantal kleine dingen “fine getuned”
   – op homepage boven reviews staat nu: recente reviews
   – minder artikelen op homepage laden zorgt voor snellere laadtijd

 • 19/05/2016 om 16:42
  Permalink

  “Misschien schrok je even toen je Daily Nintendo opende, of dacht je meteen ‘wow!’” Dat dacht ik inderdaad!

 • 19/05/2016 om 17:06
  Permalink

  “Misschien schrok je even toen je Daily Nintendo opende, of dacht je meteen ‘wow!’ Het nieuwe Daily Nintendo is online en dat hebben we bewust stilgehouden om jullie als bezoeker te verrassen met de nieuwe look.”

  Verassen is zeker gelukt, mijn autisme ging flink tekeer XD

Geef een reactie