Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Yo-Kai Watch lanceert morgen in Europa

Vanaf morgen zal Yo-Kai Watch een intrede doen in Europa.

Als eerst verschijnt morgen de aller eerste game uit de serie voor de Nintendo 3DS, welke drie jaar geleden voor het eerst het levenslicht zag in Japan. Maar daar blijft niet bij!

Vandaag heeft Nintendo twee korte trailers uitgebracht. Dit ter promotie van de game en serie. Kort na de release van de Nintendo 3DS-titel zal de animatieserie op Nickelodeon van start gaan en worden de speelgoedwinkel bevoorraad met Yo-Kai Watch speelgoed. In een officieel persbericht deelde het Nintendo het volgende mee:

Europa kan zich voorbereiden op een Yo-kai-invasie, want YO-KAI WATCH® verschijnt op 29 april, exclusief voor de Nintendo 3DS-systemen. YO-KAI WATCH® is in Japan al een cultuurfenomeen, dat met deze release voor de Nintendo 3DS nu ook in Europa debuteert. Later in 2016 krijgt het fenomeen versterking van een tekenfilmserie en speelgoedreeks.

Tot op heden zijn er wereldwijd meer dan 10 miljoen games in de serie verkocht en is de tekenfilmserie in Japan enorm populair – waardoor de verschijning van YO-KAI WATCH® in Europa hoge verwachtingen met zich meebrengt. Het eerste seizoen van de YO-KAI WATCH®-tekenfilmserie verschijnt in Nederland voor het eerst op 23 mei op Nickelodeon en wordt iedere schooldag om 15.50 uur uitgezonden. In de loop van 2016 verschijnt ook een complete speelgoedreeks van speelgoedreus Hasbro in de winkels, inclusief de Yo-kai Watch en verzamelbare Yo-kai Medals. Elke medaille is compatibel met het Yo-kai Watch-speelgoed en wordt geleverd inclusief een unieke QR-code voor de YO-KAI WATCH® game die spelers in de Crank-a-kai kunnen gebruiken om Yo-kai of voorwerpen te krijgen. Er is ook een grote diversiteit aan merchandise onderweg, inclusief kleding, stripboeken, briefpapier, Yo-kai-snacks en nog veel meer.

In YO-KAI WATCH® onderzoeken spelers de vreemde gebeurtenissen in hun stad Springdale, waar honderden onzichtbare en ondeugende Yo-kai schuilgaan achter veel van de problemen van de plaatselijke bewoners. De speler is eigenaar van de krachtige Yo-kai Watch, een horloge met een lens die verborgen Yo-kai zichtbaar maakt. Spelers moeten vriendschap sluiten met zoveel mogelijk kleurrijke Yo-kai, die kunnen helpen de stad te beschermen tegen een mysterieuze kracht. YO-KAI WATCH®  biedt Nintendo 3DS-bezitters van alle leeftijden een unieke ervaring, met bijzondere en grappige personages, een grote stad vol winkels, parken en drukke straten om te verkennen en honderden missies om te voltooien.

Ga jij morgen Yo-Kai Watch in huis halen? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!