Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

#DNKoopjes resultaat: veel goedkope spellen

Een samenvatting van #DNKoopjes

Gisteren was het koningsdag, wat betekend dat er door het hele land een heleboel activiteiten, festiviteiten, maar ook onwijs veel vrijmarkten werden georganiseerd. Nu werd er vreselijk weer voorspeld… En dat heeft sommigen er van weerhouden om op zoek te gaan naar goede Games. Toch zijn enkelen de straat opgegaan en zeker niet met lege handen thuisgekomen.

DS en Playstation
Als je de foto bekijkt valt je vast op dat het niet om de beste Nintendo DS-spellen ooit gaat. Brain Traning, meer Brain Traning, en nog meer training. O ja, en nog wat puzzelen. Maar goed, als je ze dan toch ziet liggen, dan kun je ze toch maar net zo goed toevoegen aan de collectie. Het brein zou maar eens een keer getrained moeten worden, dan heb je de software er in ieder geval voor liggen.

13081684_951883248260326_626676747_n

Ik had dan ook wat meer geluk met het vinden van Playstation-games. God of War, Jak en Daxter (van de makers van de oorspronkelijke Crash Bandicoot) en daarnaast Crash and The Titans, welke ook ooit op de Wii is verschenen, pronken nu in de collectie. Daarnaast lukte het een recentere titel te vinden. Zo is het zelfs gelukt om voor 7,50 een Playstation 4-spel op de kop te tikken.

13120743_951881314927186_1881572178_o
Online Gamen op de Dreamcast
Onze Big Boss, Randy, was helemaal blij toen hij deze Dreamcast-titel zag liggen. Nu is Randy sowieso al heel erg fan van dit apparaat, voor hem was het ondenkbaar om een pareltje als Phantasy Star Online te laten liggen.  Het spel was in ieder geval in zijn tijd revolutionair. Online, moest nog worden verkend. Het is een wonder dat online gamen  zelfs toen al op de dreamcast  enigszins bestond.

WP_20160427_15_26_14_Pro

Ga jij onderstaande overtreffen?
Geen inzending overtreft de stapel games die Erik Post binnen wist te slepen. Met zekere niet de slechtste titels heeft hij aan onderstaande koningsdag loot vast en zeker nog uren plezier! Diddy Kong Racing DS, Super Mario Galaxy, Super Mario Wii en zullen in ieder geval goed in zijn verzameling staan. Voor ieders wils wel wat. Waar Erik gezocht heeft voor zijn spullen, vertelt hij liever niet. Beroepsgeheim. Maar dat is logisch. Straks kapen anderen zijn koopjes weg…

Erikpost1
Amiibo in de aanbieding
En als je niets tweedehands kan vinden… Waarom dan niet gewoon een winkel binnenstappen en voor minder dan een tientje een Amiibo meenemen? Jordy vond het in ieder geval een goed idee om deze Game&Watch-amiibo aan zijn collectie toe te voegen. En hopelijk heeft hij nog lang plezier, voor die €7,99.

Amiibo aanbieding Jordy

Of misschien overdreef ik wel…
…bij de finds van Erik. Ook Jerry Waasdorp heeft een verzameling op de kop weten te tikken waar je ‘u’ tegen zegt. Met Mario Kart, Mario Party, Resident Evil en nog veel meer, hoeft hij zich waarschijnlijk de komende tijd in ieder geval niet te vervelen. De Gamecube staat in ieder geval al klaar om de verschillende Gamecube games uit dit lot te testen. En als hij daar klaar mee is, ligt er nog voldoende anders tussen. Wat Wii-games bijvoorbeeld. En zelfs een Nintendo DS-systeem.

JerryWaasdorp Game Lot DNKoopjes

Pokémon Mystery Dungeon

Ook Machtelt Schoenmaker was zeer blij met zijn exemplaar van Pokémon Mystery Dungeon Explorers of Darkness. Nu staat er al een grote sticker op die al een spotgoedkope prijs laat zien. Maar Machtelt nam hier geen genoegen mee. Voor 7,50 heeft hij de titel op de kop weten te tikken. Of hij dit gewoon goed heeft afgedingd, of de verkoper het sowieso voor deze prijs kwijt wilde blijft vooralsnog een gok. De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden.

Machteld Schoenmaker
Iets kleins, kan ook iets groots zijn
En ook Bas hoeft zich niet meer te vervelen. Voor twee euro heeft hij twee retro-spellen op de kop laten tikken. Jawel, laten tikken door zijn broertje, want hij was zelf niet goed genoeg ter been om  de vrijmarkt te bezoeken.  In ieder geval kan hij nu Mario Cement Factory en Donkey Kong Jr. naar hartelust spelen, en hoeft hij deze spellen nooit kwijt te raken. Nou ja, nooit… Zolang hij maar weet waar hij zijn sleutels heeft opgeborgen. schat ik dat het alllemaal wel prima is.

Mario en Donkey KongMocht Bas deze oude titels zat zijn, kan hij ook nog gamen met zijn andere aanwinst. Voor 5 euro heeft hij een complete DS Lite en twee spellen op de kop getikt. Die kon hij niet zomaar laten liggen! En zo kan hij opnieuw op goomba’s stampen in New Super Mario Bros. en een dorpje opbouwen in My Sims.

DS en spellen Bas
Heb jij nog gamerelateerde dingen gevonden op koningsdag, maar ben je niet opgenomen in deze samenvatting? Laat het dan gerust weten in de comments!