Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

DN.FM Koningsdag special: De tweedehands koningspodcast

De Koningsdag-special is er en met maar liefst drie gasten: Alfons, Jelle en Tosca. In deze podcast geven we tips om koopjes te kunnen scoren en bevelen we retrogames aan.

Dit keer hebben we een andere podcast dan dat je van ons gewend bent. De nieuwtjes, Raad het geluid, en Wat hebben wij gespeeld hebben plaatsgemaakt voor een special in het teken van retrogames en goedkoop games scoren. 

Koningsdag ligt in het verschiet. Naast feestelijke optochten, wapperende vlaggen en oranje shirts brengt deze dag ook vrijmarkten met retrogames met zich mee. In het begin bespreken we onze favoriete retrogames en de games die wij nog graag op de kop willen tikken.

Daarna behandelen we de beste plek waar je tweedehands games kan kopen. Van zwarte markten tot bekende gamezaken verschillende tips komen voorbij. Vanaf 10:04 minuten.

Het volgend onderdeel is de DN Stelling, die van deze week luidt als volgt: “Tweedehands games koop ik niet, omdat Nintendo er niks meer mee verdient.”.  Vanaf 22:13 minuten.

Het laatste onderdeel gaat over het ontdekken van oplichters. Op de vrijmarkt kan je ook slecht werkende kopieën, zogenaamde bootlegs,  vinden. Wij geven uitleg hoe je een bootleg kan herkennen en onze ervaringen met oplichters. Vanaf 30:47 minuten.

De gehele podcast kan je hieronder beluisteren:

https://soundcloud.com/daily-nintendo/dn-fm-koningsdag-special

Wat zijn jouw ervaringen met tweedehands games? Of heb je nog tips? Laat het hieronder weten.