Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[SPECIAL] Maak kennis met het Star Fox-team!

De Star Fox-serie gaat al een aantal jaartjes mee, maar lang niet iedereen kent de intergalactische vos en zijn bemanning. Het is tijd om kennis te maken met team van Star Fox!

Star Fox kent zijn oorsprong op de Super Nintendo, maar het team is ondanks de verstreken jaren vrijwel altijd intact gebleven. In deze special bespreken we de vaste bemanningsleden, maar werpen ook een licht op een klein aantal bemanningsleden die incidenteel lid waren van het Star Fox-team. 

Fox

De meest bekendste bemanningslid is tevens ook het personage waarover de speler controle heeft, namelijk Fox McCloud. Hoewel je zou verwachten dat Fox McCloud vanaf het begin in het team zat is het tegenovergestelde waar. De vader van Fox, James McCloud, was de leider van het team totdat hij na een missie niet meer terugkeerde. Fox McCloud was tijdens deze missie nog cadet van de Cornerian Defense Army Academy en hoorde dat zijn vader door Andross om het leven is gekomen. Op aanraden van Peppy Hare werd de onervaren Fox McCloud leider van Star Fox en rekruteerde Falco Lombardi en Slippy Toad tot zijn bemanning.

Sinds de leiderschap van Fox McCloud doet het team er alles aan om gerechtigheid te doen zegevieren, maar het gemis van zijn vader zal altijd aanwezig zijn.

Peppy

De gepensioneerde Peppy Hare was een goede vriend van James McCloud. Tijdens de missie waarin James om het leven is gekomen, maakte Peppy en Pigma Dengar deel uit van het team. Tijdens de missie op thuisplaneet van Andross, Venom, heeft Pigma het Star Fox-team verraden. Dit leidde tot een opgezette val waarbij Peppy ternauwernood kon ontsnappen, maar heeft het maar net overleefd. James McCloud beging een ander lot, waarbij hij om het leven is gekomen. Peppy keerde na zijn ontspanning terug naar Coneria, om de generaal in te lichten van het verraad en verlies.

Ondanks dat Peppy gepensioneerd is heeft hij ervoor gekozen om deel uit te maken van het team. Doordat Peppy de oudste is van het viertal bezit Peppy ook de meeste vliegervaring en kennis over de vijanden, maar van een leidersrol wil hij niet weten. Vanwege het overlijden van James, vervult Peppy de vaderrol voor Fox McCloud.

Slippy

De technicus van het team is Slippy Toad, maar is ook de beste vriend van Fox McCloud. De grootste kracht van Slippy is zijn vindingrijkheid en het ontwerpen van nieuwe voertuigen. Zo heeft hij inmiddels de Arwing, Landmaster en Blue-Marine op zijn c.v. staan, maar voorziet het team ook van handige informatie, zoals de levensmeter van een tegenstander.

Zijn technische aard heeft hij niet van een vreemde. Zijn vader, Beltino Toad, is directeur van een een bouwkunde bedrijf en heeft Slippy het een en ander geleerd.

Tijdens de vaak voorkomende gevechten in de lucht staat Slippy ook zijn mannetje, maar hij wil nog weleens in de problemen komen. Alleen al door zijn kennis van techniek en het verstrekken van informatie is het raadzaam om Slippy menig keer te redden van zijn ondergang.

Falco

Falco Lombardi is een goede vriend, maar is tevens ook een vriendelijke rivaal van Fox McCloud. Zijn gedrevenheid en competitieve instelling komt het team ten goede, maar zorgt er ook voor dat hij soms in de problemen komt. Het is dan aan Fox om zijn vriend te redden, maar gelukkig kan Falco zijn eer op zij zetten om dit toe te laten.

Falco had moeite om zijn opleiding bij de Cornerian Flight Academy te doorlopen. Uiteindelijk heeft hij het eind van zijn opleiding niet gehaald, maar dat heeft hem er niet van weerhouden om piloot te worden. Zijn eerste jaren als piloot heeft hij doorbracht op de planeet Zoness, waar hij dubieuze klusjes klaarde. Dit waren vaak avontuurlijke, maar gevaarlijke ritjes, Door deze ervaringen is Falco uitgegroeid tot een uitmuntende piloot, met als beloning een uitnodiging voor deelname in het Star Fox-team.

pigma

Een ex-lid van het Star Fox-team is Pigma Dengar. Hij heeft het team verraden voor de doorgedraaide wetenschapper Andross. Nadat hij Star Fox had verraden had hij een plaats in het team van Star Wolf verdiend. Onder leiding van Wolf O’Donnell beleefde Pigma tijdens de Lylat Wars zijn avontuur in Star Wolf, maar dit duurde niet lang. Door zijn onbetrouwbare en gulzig karakter werd hij uit het team gezet. Dit leidde tot zijn bestaan als freelance crimineel.

krystal

Krystal is de eerste en enige lid van Star Fox die buiten het Lylat System is geboren. Zij staat bekend om haar telepathische gave, maar bovenal de affaire die zij met Fox McCloud heeft. Hoewel zij tijdelijke uitstapjes heeft gemaakt naar het Star Wolf-team en Cornerian Army, blijft zij het Star Fox-team trouw.

Haar deelname in team wordt beperkt door de gepensioneerde Peppy Hare. In avonturen waarin Peppy niet deelneemt in het luchtruim wordt deze plek opgevuld door Krystal. Daardoor lijkt het sterk aannemelijk dat zij niet zal deelnemen in Star Fox Zero.

Star Fox Zero en Star Fox Guard kan je vanaf 22 april in de winkelschappen vinden. Beide titels zullen voorzien worden van een review die je binnenkort kan lezen op Daily Nintendo.