[POLL] Welke Star Fox-titel is de beste?

Volgende week worden de nieuwe aanwinsten in de Star Fox-serie uitgebracht. Hoogste tijd om voor de release een blik te werpen op het verleden van de serie!

De Star Fox-serie gaat al meer dan twintig jaar mee, maar er zijn slechts vijf unieke titels en één remake uitgebracht. Volgende week zal de serie voor het eerst in tien jaar een nieuw hoofdstuk krijgen, maar welke titel uit de serie vind jij tot nu de beste?

Uitslag van vorige week

Vorige week vroegen we naar jouw favoriete uitstapje van Super Mario. Je kon dit keer op meerdere antwoorden stemmen, waarbij een limiet van drie keuzes werd gesteld. Dit leidde tot de volgende top 3:

 1.  Mario Kart
 2. Mario Party
 3. Mario & Luigi

Het had ook bijna niet anders gekund, maar met meer dan 40% van de stemmen is de Mario Kart-serie het populairst onder de lezers van Daily Nintendo, maar van een feestje en een RPG-avontuur zijn jullie ook niet vies. Het is opvallend te noemen dat de sportseries van Mario minder in trek zijn. Denk aan Mario Tennis en Mario Golf. Aan iedereen die gestemd heeft, bedankt!

Poll van deze week

De opiniepeiling van deze week richt zich op de geschiedenis van de Star Fox-serie. De serie staat bekend om actievolle scenes en arcade-achtige gameplay. Toch is er in de loop der tijd het een en ander uitgeprobeerd met de serie. Denk aan groots avontuur in Star Fox Adventures en uitgebreide multiplayerstanden in Star Fox: Assault. De wat oudere gamer zal zich met name Star Wing en Lylat Wars heugen, waarbij sommige scenes nog altijd op het netvlies staan gebrand.

In de onderstaande poll kan jij je stem uitbrengen. Laat jij je leiden door nostalgie of heb jij een andere motivatie? Laat het ons weten!

Naar aanleiding van de releases van Star Fox Zero en Star Fox Guard zijn er aankomende week verschillende specials te lezen op Daily Nintendo. De specials hebben te maken met de Star Fox-serie en lichten het een en ander toe. Mocht de serie onbekend zijn voor jou en je hebt wel interesse in Star Fox Zero dan is het handig om aankomende week de site in de gaten te houden.

Elke vrijdag kan je stemmen op een nieuwe pol bij Daily Nintendo. Heb jij nog suggesties voor een toekomstige poll ? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie of op het forum!

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

10 gedachten over “[POLL] Welke Star Fox-titel is de beste?

 • 15/04/2016 om 07:32
  Permalink

  Ik heb gestemd op Lylat Wars. Deze titel vormde samen met Super Mario 64, Diddy Kong Racing, Mario Kart 64 en Ocarina of Time de basis van m’m jeugd. Op gebied van gamen welteverstaan :’)

  • 15/04/2016 om 10:11
   Permalink

   Verrassend inderdaad! Het was best een aardig spel dat gebouwd was op de engine die voor het eerste Harry Potter spel op de GameCube verscheen, alleen bevatte het wel een aantal onnodig frustrerende design foutjes (eieren beschermen in die grot, WTF… of die lange dingen naar beneden laten vallen precies op het juiste moment door erop te schieten terwijl je op een draaiende schijf staat pfff).

   • 15/04/2016 om 10:39
    Permalink

    Zeer verrassend inderdaad. Naar mijn mening is het niet echt een Star Fox-titel, maar ik zou wel graag zo’n titel nog een keer willen zien. Maar dan wel eentje die vanaf het begin gemaakt is als een Star Fox-titel.

 • 15/04/2016 om 10:12
  Permalink

  Star Fox op de SNES, nog steeds de Amerikaanse import cartridge in bezit. Die is een fractie sneller dan Starwing. Helemaal te gek om die ruimte levels in de cockpit te spelen met de TV aan het voeteneind van mijn bed nadat ik was uitgeweest. Dan werd het spacen heel erg letterlijk…

 • 15/04/2016 om 12:31
  Permalink

  Je hebt weer een spel fout gemaakt vincent, je hebt assault op de poll fout neergezet, (ik stemde trouwens voor assault)

 • 15/04/2016 om 17:21
  Permalink

  Ik ben voor Star Fox (SNES) gegaan. Heb alleen die en de N64 versie gespeeld (beiden niet uitgespeeld overigens), maar ik vond de sfeer bij de eerste er meer in zitten.

  Ben eigenlijk nooit heel erg fan geweest van Star Fox, maar de muziek is wel fantastisch. Fox, Falco en Wolf zijn ook vette personages!

 • 15/04/2016 om 20:47
  Permalink

  Starfox! Of Starwing! Geweldig spel! Een revolutie toen op de Super Nintendo! Hopen dat Nintendo ooit Starfox 2 op Virtual Console uitbrengt!

Geef een reactie