Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Deze omgebouwde Game Boy gebruikt een Raspberry Pi

Een omgebouwde Raspberry Pi GameBoy.

Vind jij het ook niet jammer dat je op de oude GameBoy normaal gesproken alleen kunt spelen als buiten de zon niet te fel schijnt, maar er aan de andere kant wel licht op je schermpje schijnt? De technische kennis van Wermy brengt daar verandering in. Hij bouwde een Game boy zodanig om dat deze met behulp van een Raspberry Pi kon dienen als nieuwe game handheld vol kleur.

Voor dit project gebruikt maker Wermy een Raspberry Pi Zero en een originele DMG-01 Game Boy. Wermy heeft hierbij een oude Game Boy een geheel nieuwe kleurenscherm gegeven en heeft daarbij twee extra knoppen toegevoegd die oorspronkelijk van een NES controller waren. Daarnaast heeft hij ook op de achterkant twee knoppen geïnstalleerd. Deze knoppen werken als een R- en een L-knop. Op de Gameboy draait verder een Raspberry Pi-gebaseerde gaming-emulator, om zo verschillende games af te kunnen spelen via een custom SD Card Reader, in de vorm van een originele Game Boy-cardrigde.

Hieronder vind je een video van het gehele project.