Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe Nintendo NX geruchten duiken op

Opnieuw zijn geruchten opgedoken rondom het nieuwe game platform van Nintendo, de NX.

De geruchten zijn dit keer afkomstig van Reddit user Untypedhero welke een aantal interessante beweringen doet. De betreffende Reddit user heeft bewezen connecties met Wii U ontwikkelaars. Volgens Reddit is het aannemelijk dat de bron informatie heeft over de NX.  Volgens de nieuwe geruchten zou de Nintendo NX kunnen communiceren met apps voor tablets en smartphones. De NX moet daarnaast ondersteuning bieden voor een extra scherm
én het gebruik van NX software moet beloont worden met My Nintendo punten. Nintendo zelf heeft momenteel nog niets bekend gemaakt rondom de NX maar de geruchten duiken inmiddels steeds vaker op. Wanneer we de NX kunnen verwachten is ook nog onbekend maar ook hier doen veel geruchten de ronden dat de NX nog dit jaar moet worden gelanceerd. Reddit user Untypedhero:

“As promised, I’ve decided to share some more NX information with you. This is second-hand information from trusted sources (like last time) and I have little reason to doubt its validity.

Here you go:

  • x86 architecture.
  • Backup data to Nintendo server (most likely My Nintendo).
  • Support for additional screen.
  • Can handle ports of current-gen games.
  • Will be able to interact with smartdevice apps.
  • Using NX software will unlock My Nintendo reward points.”

Onder het profiel van de Reddit user staat vermeld:

“This user has been verified by the mod team. We have confirmed that he has connections to Wii U developer(s) and/or development hardware and very likely has knowledge about the NX via those same connections. This verification is sort of general/open ended and I unfortunately cannot verify specific details on a point by point basis.”

Meepraten over de Nintenxo NX en ander Nintendo nieuws? Maak snel een DN account aan