Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gerucht: Is dit de controller van de NX?

De geruchtenmolen lijkt weer te gaan lopen. Een foto van een controller van de NX, die erg veel lijkt op eerder patent, is opgedoken.

Nu de 3DS en Wii U aan het einde van hun levenscycli zijn, wordt er door velen halsreikend uitgekeken naar een nieuwe console. Nintendo heeft hier nog niet heel veel over verteld, maar onze aanknopingspunten zijn de codenaam NX, het feit dat de Wii U en (New) 3DS nog naast de NX zullen bestaan en dat de NX een centrale rol moet vervullen in het netwerk van apparaten waar Nintendo naar wil uitbreiden.  

Van het uiterlijk of de “echt nieuwe” functies, die ons video game leven veranderen,  was tot dusver niet veel bekend. Alleen een patent was opgedoken, met een controller in een wat ovale vorm waar het scherm bij elke game andere controlleropties kon tonen.

Het gerucht wat vandaag in de vorm van een afbeelding is verschenen lijkt heel veel op dit voorgaande patent. De afbeelding kan je hieronder bewonderen:

NX_gerucht

Naast de controller, waar een beeld, AB-knoppen en twee sticks op te zien zijn, ligt ook een briefje op tafel. Op dit briefje staat “You will say wow!” Volgens Destructoid, die de afbeelding heeft geanalyseerd, is er naast het zwarte blok en de datum niks bewerkt. De foto is afkomstig van website Dual Pixels, die niet ver in gaan op hun bron. Andere sites beweren dat  een anoniem persoon op Reddit deze foto’s heeft doorgestuurd naar Dual Pixels.

Denk jij dat dit de controller wordt van de NX?

12443299_1257927774234779_1296480762_n