Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[SPECIAL] Hey, Listen! Muziek in The Legend of Zelda

Al 30 jaar lang kunnen wij genieten van de avonturen van Link, maar niet alleen het verhaal is belangrijk in de spellen maar ook de muziek maakt een belangrijk deel uit van de serie.

The Legend of Zelda is een serie met een groot aantal iconische tracks die fans direct zullen herkennen. Zoals Hyrule Field, Gerudo Valley en Zelda’s Lullaby. In deze special zullen we een aantal nummers uit de Zelda serie behandelen.

The Legend of Zelda Main Theme

We beginnen maar meteen met het deuntje waar het allemaal mee begon. Het had niet veel gescheeld of dit thema had helemaal nooit bestaan. Oorspronkelijk zou de titelmuziek  Maurice Ravel’s Bolero worden, maar vanwege copyright werd daar vanaf gezien en componeerde Koji Kondo het huidige thema in één dag.

Hoewel het thema niet als het hoofdthema gebruikt wordt zit het in de meeste Zelda games op een één of andere manier in het spel. Zoals in Termina Field in Majora’s Mask en in Twilight Princess wanneer je de Master Sword pakt. Beluister het thema hieronder.

Zelda’s Lullaby

Misschien wel bijna bekender dan het hoofdthema is Zelda’s Lullaby. Het nummer verscheen voor het eerst in A Link to the Past en is sindsdien bijna in elke Zelda game verschenen. Meestal hoorde je hem gewoon wanneer je met Zelda sprak, maar in Ocarina of Time leerde je het nummer te spelen op je Ocarina. Dit had je nodig om op sommige plekken verder te kunnen komen en om speciale gebieden binnen te komen.

Ballad of the Goddess

De Ballad of the Goddess was voor het eerst te horen in een trailer van Skyward Sword. In Skyward Sword speelt dit nummer een enorm grote rol in jouw zoektocht naar Zelda. Zo moet je het nummer onder andere spelen op de harp om de Thundercloud binnen te komen. Het nummer maakt verder nog een verschijning in A Link Between Worlds. In dat spel kan het nummer met geluk gespeeld worden in de Milk Bar.

Midna’s Lament

Midna is waarschijnlijk het populairste hulpje van Link. Met haar bijzondere karakter welke in eerste instantie vrij weinig om Hyrule leek te geven, werd nadat ze weigerde zich bij Zant te voegen blootgesteld aan teveel licht en werd zo enorm verzwakt. Terwijl je met haar op je rug naar Zelda gaat hoor je dit nummer op de achtergrond.

The Wind Waker credits

The Wind Waker heeft enorm mooie muziek, van Dragon Roost Island tot de muziek die tijdens het varen speelt. De reden dat ik voor de credits van The Wind Waker heb gekozen als één van de uitgelichte nummers en niet een ander specifiek nummer is omdat deze credits veel muziek die in het spel voorbij komt samenvoegt tot één geweldige medley. Zo komen onder andere de overworld theme en Makar’s Prayer voorbij.

Zelda Muziek buiten de serie

Dat de muziek van The Legend of Zelda enorm gewaardeerd wordt door fans is erg te merken aan enorme hoeveelheid fan made covers en aan het officiële orkest, genaamd Symphony of the Goddesses,  wat sinds het 25 jarig bestaan van de serie over heel de wereld reist.

Wat zijn jullie favoriete muzikale herinneringen in The Legend of Zelda?