Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[SPECIAL] Rassen in The Legend of Zelda – Deel 2

The Legend of Zelda zit bomvol bijzondere wezens en rassen. In dit artikel worden de meest voorkomende rassen onder de loep genomen. 

In het tweede deel van ‘Rassen in The Legend of Zelda’ komen de mensachtige rassen aan bod. Hieronder vallen mens, Gerudo, Kokiri, Sheikah en Demonen. 

MaloMens

Het meest neutrale ras in The Legend of Zelda is de mens. De mensen zijn maar op één punt te onderscheiden van de Hylians, namelijk op de ronde oren. De mens is het meest prominent aanwezig in Twilight Princess, een wereld waar vrijwel alle Hylians zich in Hyrule Castle Town gevestigd hebben. Enkele noemenswaardige mensen uit andere spellen zijn de Happy Mask Salesman en Guru-Guru.

Sheikah
Sheik Impa
Een stam binnen het Hylian ras, wat ontstaan is als beschermers van de koninklijke familie, is de Sheikah. Er is vrij weinig over deze stam bekend, aangezien de enige gedocumenteerde stameleden Sheik en Impa zijn. Deze krachtige Hylians beschikken over milde magische krachten, maar weten deze beter te gebruiken dan gewone Hylians. Deze magie weten ze over te brengen in bepaalde artefacten, zoals maskers en lenzen.

Gerudo

De cultuur van de Gerudo is erg vergelijkbaar met het oude Arabië. De vrouwen lopen rond in harembroeken, dragen sluiers voor hun gezicht en vechten met speren of kromzwaarden. De huid heeft een bruine of olijfkleurige tint, en het haar en ogen zijn vaak roodkleurig. De Gerudo beschikken eveneens als de Hylians over magische kgerudo nabooru ganondorfrachten. Dit is af te leiden aan Ganondorf en de kibbelende zusters Koume en Kotake. Deze zusters geven ook hun leeftijd weg, wat tussen de 380 en 400 jaar oud is. Hieruit kan opgemaakt worden dat Gerudo’s erg oud kunnen worden.
De Gerudo is een voornamelijk vrouwlijk ras, waarbij elke 100 jaar een man geboren wordt. Deze man is voorbestemd koning te worden van de Gerudo’s. Dit is een vrij vreemd fenomeen, als je bedenkt dat de Gerudo vrouwen een intense hekel hebben aan mannen en elke man die ze zien in de gevangenis gooien. Hoe de Gerudo zich voortplanten, wordt veel over gespeculeerd. Een Gossip Stone vertelt aan Link in Ocarina of Time dat de Gerudo vrouwen eens in de zoveel tijd naar Hyrule Castle Town vertrekken om mannen te zoeken, die moeten helpen met het voortzetten van de Gerudo lijn. Dit zou eveneens kunnen verklaren waarom de timmermannen in Ocarina of Time opgesloten zaten.

Demonen
Ghirahim_(Hyrule_Warriors)

De demonen in Zelda worden vaak afgebeeld als slechteriken, op een enkele uitzondering na. Batreaux uit Skyward Sword oogt zeer gevaarlijk, maar is eigenlijk een zachtaardig wezen, die niks liever wil dan mens worden. De meeste demonen hebben een hekel aan de overige rassen en zijn er op uit dood en verderf rond te zaaien.

Kokiri

De Kokori is een ras wat eeuwig kind blijft. Ze leven in beboste gebieden, namelijk Kokiri Forest. Deze kinderen staan onder de bescherming van de Great Deku Tree, een aardgeest die alleen bestaat om de Forest Spirits te beschermen. De Kokiri leven rond de Lost Woods, een betoverd bos waar je makkelijk de weg kwijt raakt. Legende zegt dat Kokiri kinderen die kwijtraken in de Lost Woods, veranderen in Skull Kids. Als een volwassene hier verloren raakt, verandert hij in een Stalfos. De Hero’s Shade, de Stalfos die Link helpt met trainen in Twilight Princess, wordt geclaimd dezelfde Link te zijn uit Ocarina of Time.
De Kokiri evolueert uiteindelijk genoodzaakt in Koroks, kleine, boomachtige wezentjes uit the Wind Waker.

800px-Kokiri_Kids