Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[SPECIAL] Rassen in The Legend of Zelda – Deel 1

The Legend of Zelda zit bomvol bijzondere wezens en rassen. In dit artikel worden de meest voorkomende rassen onder de loep genomen. 

In dit deel van de reeks ‘Rassen in The Legend of Zelda’ komen 4 rassen aan bod, namelijk Hylian, Goron, Zora en Deku.

Free_Link_Render_by_Ninja_Jaiden

Hylian

Het belangrijkste ras in The Legend of Zelda zijn de Hylians. Hylians stammen af van de mens en zijn herkenbaar aan hun puntige oren. Enkele Hylians staan bekend magische krachten en bovenmenselijke kracht te hebben De bekendste karakters van Hylianse oorsprong zijn Link en Zelda.

Goron

De Gorons zijn een krachtig maar vredig ras, wat zich het meest thuis voelt in hete gebieden. De Gorons zijn in de meeste Zelda spellen te vinden rond vulkanisch gebergte, met name Death Mountain. De Gorons staan bekend om hun grove bouw en brute kracht, en hun dieet. Gorons leven voornamelijk van steen, wat effect heeft op hun uiterlijk. Naar mate een Goron verouderd, beginnen er steenachtige gezwellen te groeien op het lichaam. Dit maakt hen resistent tegen hitte, lava en vuur,  maar kunnen niet goed zwemmen. De Gorons zijn te zwaar om te drijven goronen zakken hierdoor naar de bodem.
Een Goron is te zien in Skyward Sword, wat indiceert dat dit een van de oudste rassen is in de Zelda serie. Daarnaast kunnen de steenachtige wezens reusachtig groot worden en hebben een levensverwachting van ongeveer 80 jaar.

Zora

Eén van de meest bijzondere rassen, evolutionair gezien, zijn de Zora’s. Deze waterwezens stammen af van de Parella en veranderen uiteindelijk in de Rito.  De Zora’s zijn verdeeld in twee groepen, de River Zora’s en Sea Zora’s. De zoet water versie is vaak vijandig, en beschikken over de kracht vuurballen te spuwen. Sea Zora’s zijn vriendelijke wezen zoradie te herkennen zijn aan hun blauwe kleur, vinnen aan de armen en een staart aan het hoofd. Hoewel de Sea Zora’s zich niet vijandig naar Link opstellen, beschikken ze wel over wapens. Het meest gebruikte wapen is een koraalachtige bijl, die vaak langer is dan de Zora’s zelf.
Zora’s reproduceren zich door middel van eieren, welke in schoon, koud water moeten broeden om gezonde Zora’s te laten uitkomen. De kleine Zora’s hebben veel weg van kikkervisjes.

Deku

De Deku’s ogen als een vrij simpel ras, maar niets is minder waar. Ze hebben een hiërarchie, kunnen een bedrijf runnen en hebben het vermogen aan te vallen. Via de neus schieten Deku’s bellen en zogenaamde Deku Nuts af. Deze zijn te koop via Business Scrubs, enRoyal Deku Majora's Mask kunnen gebruikt worden om vijanden tijdelijk te verlammen. Deze Business Scrubs verkopen ook Deku Sticks, welke niet veel meer lijken dan gewoon hout. Dit item kan in het vuur gehouden worden
om zo de vlam elders over te brengen. Deku’s verstoppen zich in hun bloemen zodra je dichtbij komt, en kunnen deze ook gebruiken als afschiet portaal, wat belangrijk is in Majora’s Mask.

Het tweede deel is binnenkort te lezen op Daily Nintendo!