Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[SPECIAL] Top 5 wapens in The Legend of Zelda

The Legend of Zelda-serie barst van de wapens. Ter viering van de 30e verjaardag hebben wij een lijstje samen gesteld, waarin vijf wapens worden uitgelicht.

In de The Legend of Zelda-serie zijn er in de 30 jaar dat de serie bestaat vele items en wapens ontstaan. Sommige van deze items zijn bekender dan de ander, sommigen zijn een vast element in de serie en zo heb je er ook die eigenlijk in elke game voorkomen, maar welke wapens mogen niet ontbreken in de lijst?

Nummer 5: Ocarina of Time
Voor het eerst verschenen in: Ocarina of Time (Nintendo 64, 1998)

De Ocarina of Time is dan wel niet echt een wapen; toch heeft deze een zeer belangrijke rol gespeeld in Ocarina of Time en is naast The Master Sword een iconisch item. Zo kon je met dit magische muziekinstrument van alles doen. Je kon het weer en de tijd veranderen, jezelf teleporteren, je paard oproepen en natuurlijk de Sacred Realm openen. Wat wil je nog meer kunnen met een instrument?

Ocarina

Nummer 4: Boemerang
Voor het eerst verschenen in: The Legend of Zelda (NES, 1986)

De boemerang is toch misschien wel bijna net zo belangrijk voor Link als zijn zwaard en schild. Zonder dit item zouden verschillende deuren niet opengemaakt kunnen worden of items buiten je bereik niet opgepakt kunnen worden. Ook kan je tegenstanders verlammen met dit item. Kort gezegd; de boemerang is één van die items die je eigenlijk altijd wel nodig hebt. Vandaar dat deze ook een welverdiende plek verdient in onze top 5!

Boomerang_(Spirit_Tracks)

Nummer 3: Boog
Voor het eerst verschenen in: The Legend of Zelda (NES, 1986)

De boog zit al in de serie vanaf het prille begin en heeft vele mogelijkheden gehad. In een aantal games kon je de Bow upgraden waardoor je meerdere pijlen tegelijk kon afvuren en in weer andere games kon je speciale pijlen vrijspelen zoals de vuur- en ijspijlen. Vanwege zijn enorme significantie in de serie heeft de Bow een mooie plek veroverd in de lijst en staat dit op nummer 3.

boog

Nummer 2: Fierce Deity’s Mask
Voor het eerst verschenen in: Majora’s Mask (Nintendo 64, 2000)

Majora’s Mask is een game waarin veel nieuwe items gestopt werden. Deze items waren vooral in de vorm van maskers. Één van deze maskers sprong er met kop en schouders boven de rest uit. Ik heb het natuurlijk over de beruchte Fierce Deity’s Mask. Dit gaf je de krachten van een god waardoor het hele spel eigenlijk een eitje werd. Wat eigenlijk ook  weer een nadeel is dat je alles zo verslaat, waardoor het spel wat minder uitdagend is. Hoe dan ook; dit masker is wel een van de gaafste en sterkste items in de serie en heeft daarom een tweede plaats veroverd.

ymNPJQy

Nummer 1: The Master Sword
Voor het eerst verschenen in: A Link to the Past (SNES, 1992)

The Master Sword mag dan wel niet het meest sterke wapen zijn in de Zelda-serie, maar zeker wel de belangrijkste. Naast dat het eigenlijk het icoon van de serie is, heeft dit ook de belangrijkste functie in de game. Zonder dit speciale zwaard zou je namelijk nooit Ganon kunnen verslaan. Het heeft namelijk een aantal speciale krachten. In Ocarina of Time was het een middel om door de tijd te reizen, in Wind Waker kon hij het kwade verstenen en in Skyward Sword kreeg je de mogelijkheid er licht mee te absorberen voor een Skyward Strike. IGN heeft het zwaard zelfs bekroond tot het beste gamewapen ooit!