Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[SPECIAL] Top 5 Dungeons in The Legend of Zelda

Een van de belangrijkste elementen uit de serie van The Legend of Zelda zijn de befaamde dungeons. Wij hebben een lijstje samen gesteld, waarin de beste/leukste/memorabele dungeons verwerkt staan.

Het samenstellen van de beste dungeons uit The Legend of Zelda is eigenlijk een onmogelijke opgave, want hoe bepaal je wat de leukste of beste dungeon is? Laat staan dat je er slechts vijf dungeons uit een groots assortiment kan selecteren. Hoe dan ook, vat het niet persoonlijk op als jouw favoriete dungeon niet vermeldt staat, maar laat dan in de onderstaande berichtensectie weten welke dungeon jouw favorieten zijn. Als voorwaarde hebben we gesteld dat slechts één titel vertegenwoordigd mag zijn.

LET OP! Mocht je bepaalde games nog niet hebben gespeeld en wil je geen spoilers lezen, lees dan niet verder.

Link

Nummer 5: Tower of the Gods
Voor het eerst verschenen in The Wind Waker (Gamecube, 2002)

In The Wind Waker ben je voornamelijk te vinden op zee. Watertempels lijken dan ook voor de hand te liggen, maar niets is minder waar. De enige watertempel die er te vinden is, is Tower of the Gods. Deze dungeon is eigenlijk de beproeving voor Link. Als hij deze dungeon heeft behaald dan zal hij eindelijk zijn heldenrol kunnen opeisen, met steun van de goden. Wat deze dungeon zo bijzonder maakt, naast de puzzelelement, is dat de toren symbool staat voor een keerpunt in het verhaal. Je komt na het voltooien van de dungeon te weten waar Hyrule en haar kasteel bevindt, maar ook wat er met het landschap is gebeurd. Dat maakt deze dungeon een onmisbaar geheel in The Wind Waker en in deze lijst!

5Tower of the Gods

Nummer 4: Stone Tower Temple
Voor het eerst verschenen in Majora’s Mask (Nintendo 64, 2000)

De moeilijkste dungeon in Majora’s Mask is tevens ook de moeilijkste dungeon van de gemaskerde titel. Het is dungeon waarin je moet puzzelen tot je een ons weegt en zodra je denkt dat je eruit bent en het einde nadert, blijkt het dat je verder kan puzzelen, maar dan vanuit een ander perspectief, namelijk ondersteboven. Alle elementen die je in de voorgaande dungeons hebt beleefd komen allemaal samen in deze dungeon en wordt afgesloten met een epische baasgevecht. Een heerlijke dungeon!

Stone Tower Temple
 Nummer 3: Sky Keep
Voor het eerst verschenen in Skyward Sword (Wii, 2011)

Sky KeepDe een houdt er van, de andere haat het. Ik heb het over de besturing uit Skyward Sword. Ondanks wat je er van mag vinden biedt Skyward Sword zeer unieke dungeons waarbij de bewegingen die je maakt zeer goed van pas komen. Een van de dungeons is Sky Keep. In de dungeon maak je gebruik van interactieve plattegrond, waarmee je routes naar kamers vrij kan spelen, maar je zal tegelijkertijd andere routes en kamers niet gangbaar maken. Een soort doolhof. Vooral de unieke manier van puzzelen zorgt er voo dat Sky Keep een van de hoogtepunten is uit Skyward Sword en daarmee een plaats heeft verdiend in dit lijstje.

Nummer 2: Snowpeak Ruins
Voor het eerst verschenen in Twilight Princess (Wii, Gamecube 2006)

Snowpeak Ruins oogt als een verlaten huis in een ijzige omgeving, maar kort na het betreden van de woning blijkt dat het wordt bewoond door Yeto en Yeta, te vergelijken met twee Yeti’s. Yeta, het vrouwtje van de twee, verteld dat er in de woning een stukje van de spiegel, een belangrijke item in Twilight Princess, in het gebouw aanwezig is. Na wat zoekwerk, vijanden verslaan en gesprekjes heb je de locatie gevonden. Met behulp van Yeta lukt het om de ruimte te betreden. Wat zich daarna afspeelt blijft nog steeds een van mijn meest favoriete Zelda-momenten aller tijden.  Mede door het verrassende karakter heeft deze dungeon een tweede plaats verwacht.

snowpeak ruins

Nummer 1: Ganon’s Castle
Voor het eerst verschenen in Ocarina of Time (Nintendo 64, 1998) 

Waarschijnlijk is deze dungeon degene die het meest voor de hand ligt, maar het valt niet te ontkennen hoe goed deze dungeon in elkaar zit. De laatste dungeon van Ocarina of Time werkt opbouwend naar het einde toe. Waar je in het begin diverse ruimtes doorloopt, welke refereren naar voorgaande dungeons, om zes barrieres te doorbreken, zal je uiteindelijk oog in oog staan met Ganondorf. Het gevecht is verdeeld in zeer memorabele fases. Denk aan het moment waar Ganondorf op een orgel speelt om het gevecht in te leiden, het moment waarop het kasteel in instorten staat en je met Prinses Zelda moet ontsnappen om vervolgens jezelf klaar te stomen voor het allerlaatste gevecht. Kortom, een geweldige ervaring die je als Zelda-fan zeker niet mag missen.

ganon castle

Wat zijn jouw favoriete dungeons? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!