Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[SPECIAL] The Legend of Zelda: Tijdlijn – Deel 1

The Legend of Zelda is een serie vol mysteries en is dat eigenlijk altijd al geweest. Een van die mysteries was altijd de tijdlijn. 

Voordat een officiële tijdlijn bekend werd gemaakt in Hyrule Historia was de tijdlijn een van de dingen die fans het meest bezig hield. Was er namelijk wel een echte tijdlijn of was er geen volledige tijdlijn, maar alleen kleine stukjes die elkaar opvolgden?

Eerder was al bekend gemaakt dat The Adventure of Link een direct vervolg op het originele The Legend of Zelda was. Maar de serie is inmiddels uitgegroeid tot wel achttien verschillende titels, waardoor het voor fans lastig werd gemaakt om een volledige tijdlijn samen te stellen. Ter gelegenheid van de 25e verjaardag van The Legend of Zelda heeft Nintendo “Hyrule Historia” uitgebracht. Hyrule Historia is een boek waarin de officiële tijdlijn vermeldt staat. In deze specials zullen wij de komende maanden de geschiedenis van Hyrule volgen en de mysteries ontrafelen.

LET OP! Mocht je bepaalde games nog niet hebben gespeeld en wil je geen spoilers lezen, lees dan niet verder.

Hyrule

The Creation

In Ocarina of Time krijg je eigenlijk de meeste informatie over hoe Hyrule gemaakt werd. Volgens de legende zouden drie godinnen, genaamd Farore, Din en Nayru, de wereld van Hyrule hebben geschapen waarbij ze elk iets anders ontwikkeld hebben. Nayru, de godin van wijsheid, zou orde hebben geschapen, Farore heeft zich ontfermd over de inwoners en godin Din heeft gezorgd voor het landschap. Nadat Hyrule geschapen was vertrokken de godinnen. Op het punt waar ze de wereld verlieten werd de Triforce gecreëerd.

Creation of Hyrule

The Era of the Goddess Hylia

In Skyward Sword kreeg je informatie wat zich afspeelde na het vertek van de godinnen. Nadat de godinnen vertrokken waren werd de Triforce in handen van de godin Hylia gelaten. Rond deze tijd kwamen demonen, onder leiding van Demise, achter de Triforce aan. Na een felle strijd had Hylia de overlevenden en de Triforce op een stuk land naar  de lucht gestuurd. Een speciale barrière werd gevormd om de Triforce en de mensen te beschermen. De overgebleven stammen en Hylia bleven doorvechten tegen Demise en uiteindelijk leidde dit tot het verzegelen van Demise in de Sealed Grounds.

De verzegeling van Demise was zwak. Daardoor wilde Hylia de Triforce gebruiken om Demise voor eens en altijd te vernietigen. Helaas ging dit wel ten koste van een kostbare prijs, namelijk de onsterfelijkheid van Hylia. Tot haar ontwaking heeft een sterveling, Impa van de Sheikah stam, gewaakt over Demise.

Skyward Sword prologue

Sky Era

Eeuwen gingen voorbij en verhalen van de strijd tegen Demise
werden een Legende. Het stuk land wat de lucht in was gestuurd werd Skyloft genoemd. Skyloft was een erg vredige plek met een goede welvaart. Zodra het zegel op Demise werd verzwakt, werd Zelda als reïncarnatie van Hylia geboren. Echter haar geheugen van haar tijd als godin was verdwenen, waardoor ze als een niets vermoedend mens kon opgroeien.

Zelda werd gekozen om tijdens de jaarlijkse Wing Ceremony de rol van godin op haar te nemen. Een onderdeel van de ceremonie is dat  een race voorafgaand de ceremonie wordt gehouden. De winnaar van de race mag met de uitgekozen godin de ceremonie uitvoeren. Dit specifieke jaar won Link met zijn bijzondere Crimson Loftwing, waardoor Link de ceremonie samen met Zelda mocht uitvoeren. Rond deze tijd kwamen de volgelingen van Demise achter het bestaan van Zelda en zorgden door middel van een tornado dat ze door de wolken naar de oppervlakte viel.

skyward sword loftwing ceremony

Nadat Zelda werd vermist, kreeg Link een droom waarin werd verteld dat hij een rol speelde in een groots verhaal. Toen hij wakker werd werd hij naar “The Goddess Sword”, binnenin het beeld van Hylia, geleid. Met behulp van Fi kon Link naar het beruchte land onder de wolken.

Gelukkig voor Zelda was zij na haar val gered door een oude vrouw die haar vertelde dat ze de reïncarnatie van Hylia was en dat ze naar Skyview en Earth springs moest gaan om haar geheugen te laten terugkeren. Nadat ze haar herinneringen had opgehaald ging ze naar de Temple of Time om daar via de Gate of Time terug te keren naar het verleden om het zegel op Demise te versterken. Net op het moment dat ze wilde vertrekken had Lord Ghirahim haar gevonden en ging in gevecht met Impa, haar beschermer. Link arriveerde net op tijd en zorgde ervoor, nadat hij de harp van de godin uit handen van Zelda ontvangen had, dat Impa en Zelda genoeg tijd hadden om te ontsnappen.

Vanwege dat Impa de Gate of Time vernietigd had, zodat
Ghirahim hen niet kon achtervolgen, moest Link naar de Sealed Temple, waar een andere Gate of Time zou bevinden. Echter deze Gate of Time moest nog geactiveerd worden door een Skyward Strike, maar de zwaard van Link was niet sterk genoeg om deze aanval uit te voeren. Om zijn zwaard te versterken had hulp nodig van drie Sacred Flames of the Golden Goddesses. Nadat alle drie de vlammen Link’s zwaard versterkt hadden transformeerde the Goddess Sword in the Master Sword. Met een Skyward Strike gemaakt werd de tweede Gate of Time geactiveerd en kon Link Zelda achterna. Zelda vertelde hem in het verleden dat hij in het heden de Triforce moest verzamelen en met deze Demise moest verslaan. Link slaagde hierin, maar Ghirahim ontvoerde Zelda naar een tijd waarin Demise nog niet was vernietigd en verbrak daar het zegel.

skyward sword meeting fi

Era of Chaos

Na jaren van vrede kwam Hyrule weer in een tijd van chaos. In deze tijd kwamen er vele mensen achter het bestaan van de Triforce en probeerden ze deze met geweld te krijgen. Rauru, de Light Sage, heeft hier een stokje voor gestoken door de Triforce en de Light Temple te verzegelen achter slot en grendel.

The Era of Prosperity

In deze tijd werd Hyrule Castle in het midden van Hyrule gebouwd. Het kasteel van Hyrule staat vlakbij de Temple of Time om deze in de gaten te kunnen houden. De prinsessen werden altijd in ere van de legende Zelda genoemd en hadden bijna allemaal bijzondere krachten.

Dit is het einde van het eerste deel van de tijdlijn. Het volgende deel in de tijdlijn wordt volgende maand besproken. Laat jouw mening over de terugkerende special achter in de onderstaande berichtensectie!