Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe geruchten over NX duiken op

Er zijn weer nieuwe geruchten opgedoken rondom de Nintendo NX.

Geruchten over de NX zien we inmiddels steeds vaker voorbij komen. En dat terwijl Nintendo zelf nog niets heeft onthuld rondom de nieuwe game console/handheld. Dit keer is het de bron genaamd Geno die beweert meerdere details te kunnen onthullen. Ondanks dat dit geen officiële bron is, heeft deze wel al eerder kloppende details gelekt waaronder een nieuwe Pokémon-game die (Pokémon X/Y), een nieuw Pokémon-type en gegevens over de PS4. Details die Geno naar buiten heeft gebracht zie je hieronder. Denk jij dat dit wel eens kan kloppen? Vooralsnog dienen we de geruchten met een korreltje zout te nemen.

  • NX heeft draadloze HDMI-dongel met een voeg aan de achterkant van de console. Men kan er een normale HDMI-output in of uit doen, zo krijgt men een geëvolueerde versie van de Wii U’s streamingtechniek HD
  • De analoge bewegingscontrols hebben kleine motoren welke daardoor geautomatiseerde feedback kunnen geven.
  • Het kan via Bluetooth synchroniseren met allerlei apparaten, denk aan smartphones en tablets.
  • Qua grafische kracht komt de NX in de buurt van de Xbox One. De NX zou in staat zijn om alle PlayStation 4- en Xbox One-games te draaien met minimale modificatie-eisen. Ontwikkelen voor de NX zou bovendien zeer eenvoudig zijn
  • Het gebruiksgemak van de NX zal zeer vriendelijk worden. Alles moet vriendelijk ogen met een krachtig OS met een mobiel gevoel.