Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[FEATURE] Drie gigantisch maffe onverwachte Nintendo-games

Het lijkt erop dat er binnenkort een rare game op komst is waarin je gras moet wegslaan met je zeis, en een heleboel vals getrompetter aan moet horen. De Game The Legend of Kurakari, lijkt een ware door gekte over dropen game te worden. Door de jaren heen zal het echt niet de meest raar ogende titel ooit worden. In dit artikel zet ik 3 enorme gekke games uiteen die zijn gemaakt voor de Nintendo consoles. Spierbundels, sex-games, no-drugs games…

Muscle March (Wii Ware)
Als je macho bodybuilders houdt die in actie komen in een typische maf Japans actiespel, dan is Muscle March misschien wel een game voor jou.  Zo snel als het licht moet je achter een dief aanrennen, die met verschillende poses recht door een muur heen ramt. Tony en zijn vrienden zijn daar echter niet bang voor en rennen met dezelfde kracht erachteraan, om in dezelfde poses door die muur heen te gaan, in de hoop die rare dief in te halen en op zijn donder te geven.

De titel verscheen voor het eerst in 2010 voor de Nintendo WiiWare en is uitgegeven door NAMCO BANDAI Games Europe.  Het spel is speelbaar in je eentje, maar ook tot maximaal vier macho vrienden. In de game ga je op avontuur met door proteïnepoeder ijzersterke mannen waar je u tegen zegt. Pop-eye moet nog een boel spinazie eten voor hij tegen deze bulldozers op kan botsen.

Bonus: Muscle March is het eerste WiiWare-spel met een ijsbeer in een strak zwembroekje. Daar kun je toch geen Nee tegen zeggen?

Dark Room Sex-game (Wii Homebrew)

Als spierbundels niet helemaal jou ding zijn, kun je je misschien vermaken met de volgende rare Wii-titel. De game werd gemaakt door dezelfde makers die ons de geweldige eShop-titel Affordable Space Adventures brachten. Desalniettemin is deze game duidelijk gemaakt toen ze zich nog in studententijd bevonden, en is deze game  toch echt wel voor een heel andere doelgroep gemaakt dan hun eerder genoemde voor iedereen binnen budget liggende ruimte-avontuur.

Geen zorgen. Er worden geen naaktbeelden getoond in deze ‘sex-game’ Het is een game voor alle leeftijden waarbij er helemaal geen graphics aan te passen zullen komen. Het enige wat men waarneemt zijn geluiden en een zwart scherm, terwijl men met de wii-controller de meest bizarre standjes uitprobeert. Het spel… Nooit echt verschenen op de Nintendo Console… Vast met een reden.

Wally Bear and the NO! Gang (Nintendo Entertainment System)

Als dat ook niet van jou straatje rare games is, kun je het nog altijd zoeken bij deze rare skateboardende beer, die eerder het NES-tijdperk veilig probeerde te maken door je duidelijk te maken dat drugsgebruik geen slim idee is. Samen met Wally doorgeef je je door linkse tunnels en heuse onveilige straten. Tevens kletst een konijn je bij over een nooit geïntroduceerde Ricky Rat. Sure…

Het gaat hier dus om een educatief spel met een rare beer in de hoofdrol. De game is nooit officieel gelicenseerd door Nintendo en is alleen uitgekomen in Noord-Amerika. De game is ontstaan in samenwerking met de  American Medical Association en het National Clearinghouse for Alcohol and Drug Information. Naast het spel kenden de Wally Bear ook een speciale informatielijn, die zelfs vijftien lange jaren na de release van de game nog steeds actief was.

Ken jij nog meer maffe games voor de Nintendo console?