Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

“Gamen leidt niet per definitie tot meer agressie”

Het spelen van games zou niet per definitie tot meer agressie leiden. Dat blijkt uit onderzoek van communicatiewetenschapper Karen Fikkers .

Zij promoveert aankomende donderdag aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar het verband tussen gewelddadige games en agressie bij kinderen. Ouders zouden zich volgens Finkers dan ook niet zo snel zorgen hoeven te maken. Wanneer kinderen in een normale omgeving opgroeien worden zij niet agressiever door gewelddadige games of TV series. Juist de thuissituatie is volgens Fikkers doorslaggevend.

In het onderzoek is onderzocht of kinderen anders op gewelddadige games en TV pogramma’s reageren wanneer deze afkomstig zijn uit verschillende sociale omgevingen. En dat blijkt inderdaad zo te zijn. Zou zouden kinderen uit gezinnen waar veel ruzie is of die bijvoorbeeld omgaan met agressieve vriendjes, gevoeliger zijn voor dergelijke games. Fikkers:

“Terwijl kinderen die in een harmonieuze omgeving opgroeien donders goed weten dat een klap geven in de echte wereld niet wordt gewaardeerd door ouders”

Hoe denk jij daarover?