Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

EA in gesprek over de NX?

Een tijdje terug gingen er geruchten dat er ontwikkelaarskits voor de NX aan een selecte groep ontwikkelaars zijn gegeven. Nu schijnt EA er eentje van te zijn.

EA is na een paar geflopte spellen op de Wii U al erg snel gestopt met het ondersteunen van het apparaat. Nu schijnt EA al de ontwikkelaars versie van  NX in handen te hebben. Volgens Liam Robertson, welke bekend is van o.a. Unseen64, heeft EA in maart een afspraak met Nintendo om eventuele plannen te bespreken. Volgens Nintendo zou EA een sleutelrol spelen in het succes van de NX

Volgens Robertson is EA voorlopig nog erg terughoudend en willen ze graag weten hoe Nintendo sportfans over wil halen om voor hun console te kiezen. Volgens EA zouden ze hiervoor meer moeten adverteren bij sportevenementen en entertainment apps zoals MLB.TV en NFL op hun apparaat moeten krijgen. Ook willen ze dat Nintendo af en toe een spel als FIFA bij een console bundelen zoals dat regelmatig bij de Xbox en Playstation gebeurt. Dat dit niet bij Nintendo consoles is zien ze als een soort belediging.